Skip to content

Aszex

April 25, 2018

Csak este dolgozom, ma pizza lesz, a mosogatás meg várhat, úgyhogy elmondom akkor, mi a helyzet a külföldi szexszel.

Nem tudom, pontosan miért alakult így, de külföldi pasival nekem aránylag kevés tapasztalatom van. Egyszer volt egy skót pasim néhány hónapig, egy spanyol szintén, azon kívül még némi francia, a korábban már emlegetett holland, meg egy afrikai jóember növelte a változatosságot. Egymástól teljesen különböző okoknál fogva egyik sem volt különösebben pozitív élmény, de igyekeztem nem általánosítani. Mondjuk ettől függetlenül részemről kb. leírtam az összes francia, olasz, afrikai és muszlim pasit. Néha beszélgetek egy-kettővel tinderen, de eddig mind hozta azt, ami miatt leírtam őket.

Bár sokféle magyar férfit ismerek, ismertem, rengeteggel barátkoztam is az évek során, egész életemben egyetlen egyszer hallottam csak szerencsére valakitől, hogy ő micsoda hátrányos helyzetű szerencsétlen, amiért nem szexelnek vele a nők. És hogy miért nem érdemli meg ezt. Simán elképzelhető, hogy csomóan gondoltak ilyesmiket , de a szájukon azért nem jött ki, volt ennyi önuralmuk. Az persze okozott gondot számos ismerősömnek, hogy nem túl sikeresek a randizásban, de ez a panasz nem a szexről szólt, hanem a konkrét párkapcsolati problémákról. Nem tudom, hogy valóban nem ismerek olyan férfiakat, akik számára a nő csak és kizárólag a szexuális kielégülés eszköze vagy csak nem osztották meg velem az ilyen jellegű gondolataikat. Mindenesetre eléggé megdöbbentett az a 444 cikk, ahol a csávóról írtak, aki szexnélküliségtől szenvedők “felkeléséhez” csatlakozva ölt meg embereket, hát még a kommentek, amiben néhányan megerősítették, mennyire fáj nekik, hogy a nők elutasítják őket.

Ezek a panaszok ugye mind konkrétan a baszásról szólnak, a magukat hátrányos helyzetűnek tartó férfiak egyike sem a szerelem, a párkapcsolat, az intimitás hiánya miatt dühös, amit azért nem értek, mert a konkrét penetráció és az orgazmus élményét elég könnyen létre lehet hozni mindkét nem esetében partner nélkül is. Az összes többi dolog, amit az emberek szex közben csinálnak inkább szól az érintésről. Najó, kivéve talán az orális szex, azt már annyira pornografizálták és tabusították, hogy sokan képtelenek rá kedvességként, közös élvezetként nézni, inkább eszköz. Meg az anál. Mert ugye a nagy hármas: normál, orál, anál, ahogy ezt egy tinderchatben egyszer megtudtam, ez a minden. Ezen túl mit akarhatna még bárki is?

El tudom képzelni, hogy ezen a területen is egy buborékban éltem az életem, azért találkoztam nagyon-nagyon kevés olyan arccal, aki képtelen ennél többre. Szóval összességében nincs okom panaszra, jó körökben mozogtam, na.

Múlt augusztusig a leghosszabb idő, amit külföldön töltöttem, két hét volt, úgyhogy valójában fogalmam nem volt más kultúrákról. És az a helyzet, hogy hiába olvasol sokat egy országról, nézel róla filmeket, sorozatokat, beszélgetsz a lakóival, nekem kurvára kevés fogalmam volt az itteni emberekről. Azt, hogy keveset beszélnek, hogy visszafogottabbak, nyilván tudtam, bár nem így élem meg. Egyszerűen csodálatos érzés, hogy senki nem önti rám a frusztrációját, a problémáit, csak egy bizonyos idő, kapcsolati haladás után és akkor sem lep el. Csak kiteszi egy tányérra és megmutatja. A nyelvi klubban a kedvenc beszélgetőpartnerem egy baleset miatt rokkantnyugdíjas, a felnőtt gyerekeivel és a férjével megromlott a kapcsolata, imádott lovát is hátrahagyva költözött ide és egyedül él. Egyetlen kibaszott panasz nem jött még ki a száján, de szoktunk a helyzetéről beszélni. És még tudnék sok példát mondani, rengeteg ember elmesélte már a gondjait, végül is egy helyi nappali foglalkoztatóban vagyok önkéntes, illetve nagyon öreg embereket tornáztatok hetente 2x. Többször volt nálam egy már nehezen beszélő Huntingtonos nő, aki időnként mérges sikoltozással jelzi az elégedetlenségét, de valahogy ez sem okozott sem nekem, sem a pilates csoport többi tagjának gondot. Itt én vagyok az, akinek vissza kell fognia magát, mert bizonyos témáknál hajlamos vagyok az oversharingre. Nem olyan szinten, mint egy szélsőséges magyar, de a saját ízlésemhez képest mindenképpen.

Naszóval, a szex. Az itt annyira más, hogy hónapokon keresztül nem találtam a helyemet. Mert bármennyire is küzdöttem ellene és hittem, hogy nincs rám hatással, igenis még mindig meghatározó volt számomra az, hogy a szexuális kívánatossági listán milyen eredményeket érek el. És itt nincs ilyen. Nem csak öregekkel érintkezem, rakás nálam jóval fiatalabb emberrel is találkozom és nincs az az öntudatlan rangsorolás, mint Pesten.

Nyilván ott kezdődik, hogy eleve sokkal kevésbé tesznek különbséget a kislányok és kisfiúk között, az óvoda udvarán sokszor nem egyértelmű melyik gyerek melyik nemhez tartozik. A kisközépiskolában, ahová a gyerek jár 13-15 évesek közé, egyetlen lányt nem láttam szoknyában, ja, bocs, a muszlim lányokon van a nadrág fölött valami izé. A fiúkat és lányokat egyetlen órán sem választják el egymástól, a keveredést és az interakciót akár ki is kényszerítik. Nem látok kínos sugdolózást, azt a fajta idióta vihorászást és nyerítést, amit a hasonló korú magyar gyerekek produkálnak, egyetlen párt sem láttam az iskolában vagy a környékén. A párkapcsolat és a szex egyszerűen nincs jelen a felszínen. A fejükben persze bármi lehet ettől.

De mivel a felnőttek is hasonlóak, az az érzésem, hogy a szex itt sokkal kevésbé fontos. Nem határozza meg az értékedet, hogy mennyire vagy kívánatos, nincs beszólogatás, bámulás az utcán. Baromi nehéz feladat ennyire gyökeresen átértékelni, amit magamról, az ismerkedésről és úgy általában a szexről nem igazán gondolok, hanem ami bennem van. Mert ez a tudatosnál egy jóval mélyebben lévő réteg.

És persze ismét csak az van, hogy jó körökben mozgok. De a nyelvi klubban nagyon sokféle ember van, az elején direkt kerültem a férfiakat, de eddig főleg kellemes meglepetés ért. Töltöttem már egész napokat itteniekkel és ugyan volt egy kis szikrázás néha, de nem az a fajta folyamatos méregetés, mint a hasonló magyar csoportokban.

Nem tudom igazán jól megmagyarázni a különbséget, meg még ugye eléggé az elején is tartok, nincs elég információm az árnyalt véleményhez. De az egészen biztos, hogy ez itt alapjaiban más világ. És bár évek óta azon verem magam, hogy elsősorban ember szeretnék lenni és csak másodsorban nő, most mégis meg kell ezzel küzdenem, mert rendesen elbizonytalanít.

Advertisements

From → Uncategorized

14 Comments
 1. azt értem, hogy a randi partnereid között nem volt ilyen, de egyébként sem ismerős az a férfi tipus aki a merényletet követte el? Én sajnos jópárral találkoztam már, anno az index forumokon kifejezetten felülreprezentáltak voltak. Tisztán emlékszem olyan vitára, hogy próbáltam meggyőzni, hogy nem azért nincs csaja mert csúnya/szegény/nincs hatalma, hanem mert egy barom. És utálja magát és így… stb. ja igen, csak 25 éves voltam :))) ma már nem mennék bele ilyen vitába persze, de a HUSZ-on író férfiak 3/4-e simán lehetne gyilkos bármikor. Szerintem bonyolult probléma ez és nem csak az adott férfiak a hibásak, a társadalmi változásokkal amit épp megélünk együtt jár. Ez már a metoo kapcsány is felmerült, hogy igazából nincs ám nagyon könnyű helyzetben ma egy pasi Magyarországon ennek kapcsán, mert ha nem bókol, nem nyitja előre az ajtót akkor egy bunkó puhapöcs, hameg teszi akkor szexista barom. És persze most tulzok, csak érzékeltetni akartam a problémát.

  • úgy emlékszem, sose beszélgettem a HUSZ-on, javíts ki, ha másképp volt:) ja, egy ilyen pasira emlékszem, Roger vagymi volt, valami testépítő arc. de ő nem számít az ismerőseim közé. az IRL körből nem emlékszem ilyen arcra.
   nem akarlak cáfolni azzal kapcsolatban, hogy ez egy komplex probléma, de nem tudom annak látni. pedig a szexizmus férfiakra gyakorolt negatív hatásait elismerem, de hogy azt képtelen vagyok elhinni, hogy ha valakivel senki nem akar szexelni, azért a társadalmi változásokat lehetne hibáztatni. vastag a fala a buborékomnak, mert nem tudok felidézni olyan ismerőst, akinek az lett volna a problémája, hogy nem bókol, nem nyitja az ajtót vagy túlzásba viszi. attól tartok, évek óta kizárom azokat az embereket az életemből, akik ilyeneket mesélhetnének, mivel nem dolgozol irodában. a barátaim meg értelemszerűen ennél jóval árnyaltabb személyiségek.

 2. Oooo, a “Miért fontos a nöknek a fèrfiak külseje” c. topik a HUSZon… TOOMEE, Senkiházy és a többi incel 😣

 3. És milyen érzés egy ilyen környezetböl hazalátogatni Magyaro.ra?

 4. ariennn permalink

  Lehet hogy oversharing 🙂 de annyira szeretem a posztjaidat, és ma rájöttem, hogy többek között a nagyon erős önreflexiód miatt. lenyűgöző. köszönöm.

  • haha, valójában az egész blogom egy kurvanagy oversharing:) csak jól van csomagolva:) és örülök, ha jót tesz másnak is, mert nekem nagyon.

 5. Lappa permalink

  imadom ezt az orszagot, imadom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: