Skip to content

Számos

April 5, 2018

Részben dicsekvés, részben adatrögzítés következik, hátha elvesztem a papírokat. 2013-ban elhívtak valami fogyasztópor egészségügyi felmérésére, mindenem megnézték és csináltak egy vizsgálatot egy InBody géppel. Fogalmam sincs, hogy működik ez a cucc, nehéz elhinni, hogy ráállsz, megfogsz két fogantyút és megmondja a tested víztartalmát, meg a csontjaid súlyát. Amennyire láttam a neten, elfogadják az adatait az orvosok.

Na, nemrég várnom kellett valakire egy helyen, ahol önkénteskedem és ott volt egy ilyen gép. Nyilván lerángattam azonnal a cipőmet, meg a zoknimat és ráálltam. Aztán most, amikor Pesten voltam, kerestem a papírjaim között és megtaláltam az öt évvel ezelőtti eredményeket. Jézus, az csak öt éve volt? Simán tíznek tűnik, annyi minden történt azóta. Akkor már egyébként 5 éve futottam, bár még nem volt meg az áttörés, csak 20-25 perceket tudtam, de azt elég gyakran. Hét éves volt a legkisebb gyerekem és már elkezdődött nálam a klimax.

2013                                                           2018

életkor            44                                         49

súly               60,7 kg                                   58,1 kg

BMI               22,3                                         21,1

testzsír          16,4 kg                                   12,7 kg

testzsír           27%                                       21,9%

vázizom        24,2 kg                                   24,6 kg

víztartalom  32,3 liter                               33,1 liter

derék-csípő    0,84                                        0,81

BMC                 2,71                                        2,89

Van még egy csomó adat, de én a legutolsóra vagyok a legbüszkébb. A BMC a bone mineral content rövidítése, tehát a csontok ásványi anyag tartalmát mutatja. 44 évesen erre a normál tartomány 2,27-2,77 volt, tehát már akkor is jól álltam. Persze ez nem volt meglepő, hiszen mindig is csodálatos csontjaim voltak, totálkárosra törtem a testemmel egy Wartburgot, leestem öt méter magasról a hátamra és még csak el sem tört semmim. Egy 49 éves nő számára azonban a BMC elfogadott tartománya a gép szerint 2,30-2,81 és baromi jó érzés, hogy nem csak efelett vagyok, de még a saját korábbi adataimhoz képest is javultam. Mindezt úgy, hogy teljesen megváltozott a hormontermelésem, egy éve nem eszem tejterméket és tejet mindig is nagyon keveset ittam, viszont sokat mozgok. És csak természetes hormonpótlást tolok, gyógyszert nem, természetesen kalciumot sem szedek.

Nyilván jó érzés látni az izmaimat, nem bánom, hogy jobban nézek ki. Nyárra szerintem fogyok majd egy kicsit, bár a gép szerint híznom kéne egy kilót, de már baromira várom, hogy megint lehessen túrázni és futni az erdőben, két gyönyörű cipőt is vettem. De azért minden látványnál fontosabb a tudat, hogy védve vagyok a csontritkulástól, az Alzheimertől, a demenciától és a depresszióm is egyre jobb állapotban van. A túrázásra rá kell húznom kicsit, mert a múltkor 8 kilométertől kidőltem, szeretnék felmenni 15-20 köré/nap, a futásnál nem zavar, ha maradok 6-8 kilométernél.

hat

 

 

 

 

Advertisements

From → Uncategorized

4 Comments
  1. Földi Szilvia permalink

    Mi az a természetes hormonpótlás?

    • biztos van többféle brand, én a DM sajátmárkás étrendkiegészítőjét használom, Meno aktiv a neve és szójából készült hormonok vannak benne

  2. Földi Szilvia permalink

    Te hány centi magas vagy? Annyira hasonló paramétereink vannak (mondjuk az enyém inkább a 2013-as számaid), hogy kíváncsivá tett a magasságod kérdésében:).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: