Skip to content

Sem

December 27, 2017

Reggel még nagyon dühös voltam és még inkább elkeseredett, de most már tök higgadtan le tudom írni: a lincselést elfogadottnak, jogosnak beállítani, azzal fenyegetőzni nem okés. Különösen nem az, ha szexről van szó.

Már annak idején történelemórán sem értettem, mi köze van ahhoz a szomszédoknak vagy bárkinek, hogy ki dugott az ellenséges katonákkal és ki nem. Most azt hagyjuk is, hogy egy katonai megszállás, élelmiszerproblémák és állandó veszély esetén mennyire százas valakinek a beleegyezési képessége, de még ha az is: FASZ. KÖZÖD. VAN. HOZZÁ?

Amikor pedig kicsit többet is megtudtam róla, még felháborítóbbnak találtam, hogy bezzeg az ellenséggel valóban együttműködő, mások életét veszélyeztető mindenféle helyi véleményvezérek közül hányan úszták meg a felelősségre vonást. Akik a negyvenes évek Európájában természetesen mind, kivétel nélkül férfiak voltak.

És akkor képzeljük el, hány hazatérő katona erőszakolt meg nőket a háború közben, amiről senki nem tudott otthon és még esetleg ki is tüntették, de egészen biztosan megbecsülték őket.

De persze azokat a nőket kell megszégyeníteni, ellehetetleníteni, esetleg megölni, akik kibaszottul senkinek nem ártottak azzal, hogy lefeküdtek egy ellenséges katonával. Mert az ő testük a nemzet tulajdona ugye, amit nem használhatnak arra, amire akarnak.

Bőven elég nagy szégyen minden egyes rohadék számára, aki részt vett ezekben és annak is, aki hagyta, hogy a második világháború után szokás volt az ilyenfajta lincselés. Abba még borzalmasabb belegondolni, hány nővel történhet valami hasonló most is.

És teljesen mindegy, hogy utálod esetleg azt a nőt. Mindegy, hogy kivel fekszik le és milyen haszna származik belőle. Lehet róla véleményed, nyugodtan. De akkor sincs közöd hozzá. Népharagról beszélni és párhuzamba állítani a háborús megtorlásokkal viszont oly mértékben undorító és elfogadhatatlan, hogy el nem tudom képzelni, hogy lájkolhat be egy erről szóló posztot rakás ember, köztük számos ismerősömmel.

Ilyesmit akár csak szavak szintjén is támogatni a szégyen, nem pedig valakivel pénzért szexelni.

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: