Skip to content

Hat

December 19, 2017

Haladunk, gyerekek, haladunk, csak nem teljesen jó irányba. Remek, hogy a 444 és Plankó Gergő úgy érzik, be kell mutatni a #metoo jelenség “negatív” hatásait is és véleményeket kell ütköztetniük, de tökre örülnék, ha a jelenleginél többet gondolkodnának, mielőtt nekilátnak.

A zaklatások mennyiségét és súlyosságát tekintve ugyanis kurvára sehol nincs az úgynevezett ártatlan férfi áldozatok száma. Vaze, hát képzeljük már el, hogy a nagy fókuszt kapó szórakoztatóipari esetek mellett hány lehet a vendéglátásban, a gyárakban, az iskolákban és minden kibaszott területén az életnek. Oké, lehet, hogy nem teljesen megérdemelten veszíti el néhány közepesen híres pasi a munkáját és erről a híreknek köszönhetően hallhatunk. Nem mintha annyira félteném az ilyen arcokat, a haverjaik majd gondoskodnak róluk, a többi erőszakoskodó, akinek szarrá vérzi a szíve az öltönyét. De amíg nem azt halljuk, hogy mondjuk a Marriott központot állított fel a szobaasszonyok panaszainak kezelésére és minden egyes rohadt geci vendéget a szálloda, a hatalommal rendelkező szervezet jelent a rendőrségnek és ennek következtében az illető elveszíti az állását és a családját, addig aggodalmaskodni vérlázító. Ugyanez az iskolákban: majd ha az erőszakoskodó tanárok legalább felét meg is büntetik valamilyen módon, majd akkor talán elkezdek félni a boszorkányüldözéstől.

Mindezeken felül pedig az egyébként sem kellően rekfeltált amerikai helyzetet mindenféle magyarázat nélkül belökni a magyar a médiába, minimum felelőtlenség. Mert itt még egyetlen rohadt ártatlanul megvádolt erőszakoskodóról sem hallottam, sőt, még a nagyon is megérdemelt elkövetők is simán megússzák, sok esetben legfeljebb nem újítják meg a szerződésüket, azért a hátralévő pénzüket megkapják szépen.

Azt hiszem, nem kérdés a 444 cikkben bemutatott két vélemény közül melyiket gondolom racionálisnak. Már jóideje ott tartok, hogy a társkeresőkön szinte az összes kibaszott seggfejet, aki azzal kezdi a beszélgetést, hogy milyen szép vagyok vagy bármilyen más minősítést a testemmel kapcsolatban, egyből törlök. Néha adok egy esélyt, mert milyen szimpi különben és hátha csak nem tudja, hogy kezdje el, de az ilyenekkel soha, értitek, soha nem lehetséges értelmes beszélgetést folytatni. Ők kedves pasinak tartják magukat, de képtelenek emberként beszélgetni egy nővel, akit szexuálisan vonzónak tartanak. Segédeszközént elmondom: ha azt mondod egy nőnek, hogy vonzónak tartod, nem pedig azt, hogy csinos, máris tettél egy lépést az emberként való elismerése felé. Amikor ugyanis azt mondod, hogy vonzódsz hozzá, én üzenetet küldtél, a saját érzéseidről beszélsz, nem pedig értékeled valamiféle külső elvárásrendszer szerint. Ha nem érted a különbséget, szívás.

Berlinski azt állítja, hogy neki hatalma volt az egyetemi tanára felett, aki részegen a seggét fogdosta, hogy rá tudta venni, hülyét csináljon magából. Szívfájdító, hogy ennyire nem jön át ezeknek a nőknek, hogy egyrészt mennyire nem egyenlő a két dolog egymással, másrészt pedig, hogy valójában kurvára nincs szó ott semmiféle hatalomról. Miféle hatalom az, baszod, aminek köszönhetően esetleg rá tudsz venni egy másik embert, hogy kívánatosnak tartson, de aztán nincs hozzá jogod, hogy a következményekre hatással légy? Hogy lehetne már a vágyakozás logikus és természetes következménye az, hogy a vágy tárgyának nincs beleszólása a kapcsolat alakulásába, az egyértelmű beleegyezése nem szükséges ahhoz, hogy őt is érintő dolgok történjenek? Emlékeztek a tortás videóra? Nekem az a kedvencem a témában, félelmetesen gyönyörűen mutatja be a folyamat működését.

Akik azért aggódnak, hogy mi lesz most a szexualitással, azok leginkább az izgalom, a csábítás örömeinek elvesztéséről beszélnek. Nem merek hinni benne, hogy a #metoo valóban eljuttatja odáig az emberiséget, hogy a szexualitást, a szerelmet képes legyen nem valamiféle hadászati/vadászati tevékenységnek tartani, de drukkolok. Sajnos, amíg tartja magát ez a mocskos, romlott és végtelenül káros romantika elképzelés, addig nagyon nehéz lesz megértetni, hogy a szex még sokkal-sokkal jobb, ha két valóban beleegyező, egyenrangú felnőtt csinálja.

És nem, ez a fajta kapcsolat nem kell, hogy kiirtsa a fájdalmat, a szerepjátékot, az alá-fölé rendeltségből adódó összes izgalmat. Bármi lehetséges és bármi lehet ugyanolyan jó, akkor is, ha előre megbeszélitek és mindketten akarjátok. Persze ehhez előbb az embernek el kell ismernie, hogy arra élvez, ha kiszolgáltatott helyzetben van vagy pont ellenkezőleg, az izgatja, ha irányíthat. De attól, mert ezt kimondod és a másik is beleegyezik, még lehet őszinte és igazi. Akit viszont az hajt, hogy úgy csináljon dolgokat a másikkal, hogy az nem akarja és/vagy nem tud róla, hogy mi történik vele, az valóban egy rohadt, beteg állat és semmiféle mentsége nincsen.

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: