Skip to content

Nobel

April 20, 2017

Tudom, hogy szeretitek, amikor sorozatokról írok, de hát alig nézek mostanában és jól van ez így. De a norvég kultúra fogyasztását továbbra is feladatomnak érzem, úgyhogy további könyveket és filmeket szereztem be, illetve az Occupied és a Nobel is itt várt már egy ideje, hogy megnézzem.

Először mindkettőt abbahagytam az első rész után hónapokra. Illetve lehet, hogy az Occupiedból többet néztem, de aztán elolvastam a wikin, hogy mi lesz a sztori és abbahagytam. Meg kurvára idegesített a politikusok inkompetenciája. És hát nyomasztó is volt, na.

A Nobel viszont baromira izgi volt, hatalmas adrenalin fröccs, nem is tudtam figyelni rá, hogy a minimális, bár szépen növekvő norvégtudásomat használjam közben. Nagyon Bigelow nekem az összes afganisztáni jelenet, nincs túlcsicsázva, legfeljebb zenét használhatnának kevesebbet talán. Szóval tetszett a főszereplő pasi is, a felesége is, meg a többi special force csávó is, egyik szebb, mint a másik, de az első rész méretes cliffhangerjének mesterkéltsége kicsit kiakasztott, ezért nem néztem felé egy darabig.Nobel-1713093

Utóbb kiderült, hogy a norvégok eredetileg egyben adták le az első két részt, azért volt az a befejezés olyan bénácska. De mindegy is, mert a héten újrakezdtem és totális szerelembe estem. Persze már amúgy is hevesen flörtölök az egész országgal egy ideje és meglehetős hatással vannak rám a funkcionális izomzattal rendelkező, szakállas, kompetens férfiak. Még akkor, ha csak 175 centisek, mint Aksel Hennie.eeVlw2pcfpu_84kksW2SxwiAmve7qFIqK_yu2pDnmJHA

Bár tényleg egyik pasi szebb, mint a másik és akkor még Johanne ruhatáráról nem is beszéltem, a hangsúly mégis egyértelműen a kompetencián van. Nagyon-nagyon szeretném hinni, hogy a tényleg léteznek intelligens ÉS erőszakos emberek is, akik ráadásul képesek a bennük lévő képességeket a megfelelő módon használni. Istenem, az a jelenet, ahol az osztag elsősegélyt nyújt egy bombatámadás után, komolyan mondom, soha az életben nem láttam ennél szexuálisan vonzóbb dolgot sehol.Nobel (1)

A másik kedvencem, amikor az egyik férfi szereplőnek az mondja egy másik, hogy nála aludt a számára fontos nő és erre eszébe sem jut megütni, de még a szokásos arcvonaglás, meg az izmok feszülése is elmarad. Sci-fi, mi? Mármint filmes viszonylatban mindenképpen, legalábbis, ha rendkívül férfias férfiről van szó. Egyszerűen imádom az értelmesen csatornázott erőszakot.

Jó, persze azért vannak konfliktusok, olyanok is, amikben megfelelő reflektálással és kommunikációval nem kéne eljutni a sikertelen elválásig, de enélkül aztán tényleg hihetetlen lenne, hogy mindenki tisztelettel beszél a másikkal. A gyerekkel is. A heroinfüggővel is. A kvázi árulóval is.

Kívülről meglepőnek tűnhet, de ennek ellenére egyáltalán nem unalmas. Talán egy-két nyálas zenével aláfestett hangulatfestő üresjáratot tudnék felhozni, de 8 db 40 perces résznél ez nem olyan elviselhetetlen. Egyébként viszont annyira feszes, hogy figyelni kell, mert ha nem harcolnak, akkor is pörög a sztori, intellektuálisan is dolgoztat. Nyilván azért is, mert nem értem, amit a szájukkal mondanak.b36a782e32bdfe9e9da30ce1cbfaf64e59a2ab0c

Annyira szórakoztató volt az egész, hogy szerintem meg fogom nézni újra és akkor hátha többet fogok érteni a nyelvi részből is. És tovább csodálkozhatok azon is, hogy Aksel Hennie mennyire egy ellenszenves ember az instája alapján és ehhez képest mennyire szerelmes vagyok belé ebben a sorozatban. Eleve már a felén túlvoltam, amikor rájöttem, hogy hát ez ugyanaz a csávó, mint a Fejvadászokban. És akkor rákerestem mindenfelé és eldöntöttem, hogy nem kedvelem, de hiába, mert Erlingként annyira rendes és okos és szép, hogy nem tudom másnak látni. Ilyenek ezek a színészek.

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: