Skip to content

Bolondos

March 16, 2017

Nem tudom, mennyi relevanciája lesz ennek a posztnak az olvasók számára, de napok óta visszhangzik a fejemben és már kurvára elegem van belőle, úh kiteszem ide.

Isolde írta egyszer, hogy ő mindig is a fura lány lesz a soproniak (vagy valami bányászfalu) számára, na, én konkrétan a bolond lány vagyok úgy általában a pasiknak. Korábban is így ment, de amióta képes és hajlandó vagyok kimondani magamról, hogy funkcionális depresszióm van, azóta aztán főleg.

Rohadt nehéz volt idáig eljutni, sok-sok évnyi terápia kellett hozzá, meg persze Gretchen is sokat segített. Persze hiába depressziós az ember és rohadt dühös, azért nagyon okosnak és verbálisnak is kell lenni, hogy ilyen szórakoztató legyen, amikor kikészül a kedves páciens. Iszonyú erővel igyekszem még gondolni sem ilyeneket, nemhogy mondani (pedig zseniális vagyok benne, baszod, 5 vonással felvázolni kivel, mi a baj, a lehető leggonoszabb színekkel), de azért néha hosszas párbeszédeket folytatok a fejemben.

Mostanában például arról, hogy a picsába van mersze ennyi férfinek azt állítani magáról, hogy ők normálisak? Konkrétan sikítani tudnék attól a joviális, elnéző mosolytól, amivel kezelnek, amikor elmondom, hogy nekem problémáim vannak. Imádják, hogy bolond vagyok, mert arra számítanak, hogy ha nem is mentenek meg, de az én labilitásomat nézve minimum jól érezhetik magukat a bőrükben.

Nem tudunk, melyikünk csalódottsága nagyobb, amikor kiderül, hogy még a legrosszabb napomon is nagyobb az önkontrollom és többet tudok nem csak saját magamról, de róla is, mint amire valaha is képes lesz valószínűleg. Hiába azon alapszik a hazugságuk, hogy elhiszik, amit mondanak maguknak, attól az még egy kibaszott nagy hazugság, semmi más.

És ha valamit rosszul bírok, az a hazugság. Nem erkölcsi alapon, nem nagyon van nekem olyan, konkrét fizikai diszkomfortot érzek tőle, mint egy elromlott script, goto 10, de vaze, az valójában nem 10, goto 10, de nem lehet.

Mindenféle mentséget tudok nekik: a szexista szocializáció, az elmaradott oktatási rendszer, az ostoba szüleik. Kár, hogy mindet leszarom.

Azon gondolkodom, hogy vajon az a néhány darab, aki nem csak képes kimondani, ha baja van, de még más szájából is elviseli a dolgot, az vajon áldás, mert van jó példa is vagy csak még rosszabb tőle, hogy mégis csak létezhet ez a verzió is?

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: