Skip to content

Politikus

February 3, 2017

Az utóbbi két hétben főleg Vince Flynnt olvastam. Nem tudom, hogy került képbe, van neki egy hosszú sorozata egy Mitch Rapp nevű atom menő CIA ügynökről, de az első könyv, ami megtaláltam az interneten, pont nem róla szólt.

Azt hiszem, a tartalom fogott meg A hatalom korlátai esetében. Merénylők megölnek négy amerikai politikust és azt mondják a sajtónak, addig nem hagyják abba a gyilkolást, amíg a kormány és a törvényhozók nem csinál valamit a költségvetési hiánnyal és a korrupcióval.

Persze nem egy valódi amerikai elnökről volt szó benne, de a kitalált nevek egyáltalán nem tették kevésbé élvezetessé a meglehetősen erőszakos jeleneteket. Nem voltak túl fájdalmas halálok, de annál hihetőbbek.

Csak az zavart picit, hogy a CIA meg az FBI is nálam később jött rá kulcsfontosságú dolgokra, de hát nem is én vagyok az átlagos célcsoport.

Olyan jó mulatság volt elképzelni, hogy néhányan fellázadnak a politikai elit ellen, hogy utána egyből elolvastam még 3-4 másik könyvet Flynntől és mind elég élvezetes volt. Az iráni, pakisztáni, stb. részeket átlapoztam, mert azt egyáltalán nem élvezem, ha idióta teljhatalmú vezetők ostobaságokat találnak ki, meg hazudnak és ehhez a körülöttük lévők lelkesen helyeselnek.

Mondjuk az viszont elég mókás, ahogy Flynn a CIA-ről ír, egy elég kompetens szervezetet bemutatva, miközben ugye John le Carré könyveiben kevés hülyébb van náluk. Érdekes módon viszont az izraelieket mindketten aránylag tisztelettel mutatják be, kár, hogy a Gabriel Allon sorozat annyira uncsi lett már.

Sajnos végére értem a Rapp sorozat mostanában játszódó részeinek, a korábbi sztorik meg nem annyira izgatnak, egy ártatlanságát épp elvesztő bérgyilkos sokkal kevésbé vonzó egy megkeseredett profinál.

És most látom, hogy már nem is lesz több, mert szegény Flynn három éve meghalt prosztatarákban. Az utolsó részben meg is jelent a téma egy mellékszálon, nagy kár, hogy nem sikerült megúsznia.

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: