Skip to content

Szanatórium

May 26, 2016

Aránylag távol áll tőlem mindenféle spiritualizmus, amiben az eleve elrendeltetés, meg más hasonló viccességek mozgatják az embereket, de sok dolgot nehéz megmagyarázni. Ott vannak azok a kutatások, amiknél a szabad akaratot vizsgálták és rendkívül nyugtalanító eredményeket kaptak, direkt beteszem a linket, hogy nektek is rossz legyen. A gyomorflóra személyiségre gyakorolt hatásáról pedig ne is beszéljünk.

De ha mindezeket meg is próbálom elfelejteni, ott vannak a saját életem ciklusai, amiket kurvanehéz megmagyarázni. Például tízévenként nagyon durván kirúgnak valahonnan, összeomlok és bizniszt váltok. Aztán ismétlődően beleszeretek időnként elképesztően bolond, hosszútávon nyilvánvalóan nem kezelhető férfiakba – mondjuk az tagadhatatlan, hogy azért mindből rendesen profitálok és utána általában jön egy rendes ember, akivel valami nagyon klasszat csinálunk együtt jó sokáig. Mondjuk gyereket. Ez utóbbi most már nem aktuális, de az ember megvan hozzá. És üzenem az univerzumnak, hogy a három bolond elég volt, köszönöm. Nagyon hülyén néznék ki közel hatvan évesen abban az állapotban.

A munkával sem tudok normális viszonyt fenntartani. Az egész posztot egyébként az Edit zárt blogjában olvasott nyígás indította el a túlvállalásról. Ezt is ciklikusan szoktam tolni általában. Családilag kevésbé, most, hogy a nagyok már nagyok, kisebb rá a hajlandóságom, valahogy elég a két felnőttre gondolnom, akiket kinyomtam a vaginámból annak idején, hogy megelégedjek és ne akarjak mindenáron szuperanya lenni. Elég lesz az, amihez van kedvem is. És ha mégis áldozatot hozok, gondoskodom róla, hogy minél több embernek elmeséljem és begyűjtsem az elismeréseket.

De munkánál sokkal nehezebb. Ott is van mire gondolnom, de egyszerűen hiába voltam már többször főszerkesztő, meg üzletág vezető, meg department head, ha tudom, látom, érzem, hogy valaki értékeli a munkám és megkér dolgokra, nagyon erőlködnöm kell, hogy nemet mondjak. Oké, nem bánom a pénzt sem, de az messze nem motivál annyira, mint az elismerés. És aztán bármennyire is kapálózom, néhány év alatt beszippant megint az örvény, sikítozva kiégek és kertész akarok lenni, akihez nem szól senki egész nap. Egyszerűen képtelen vagyok tartósan megtalálni az egyensúlyt.

Egyrészről vicces, talán még szánalmas is, hogy lassan ötven évesen még mindig keresem a megfelelő munkát. Másrészről viszont valójában baromi büszke vagyok rá, hogy nem ragadtam bele egyik korábbi cuccba sem. Jó, arra nincs okom büszkének lenni, hogy addig pofázok vissza, amíg kirúgatom magam, bár ennek is megvan a maga haszna, mert rákényszerít a váltásra. Végtelenül ambivalens dolog arra gondolni, hogy a franc se tudja, mi mindent fogok még kipróbálni és ez mennyi örömöt, tanulást, meg kudarcot hoz majd még magával. Most két sör után mondjuk inkább a kellemesebb részt látom, de még ilyenkor is van egy hang a fejemben, ami figyelmeztet, hogy az eddigiek alapján jó eséllyel megunom vagy elbaszom mindet.

Milyen rohadt kényelmes lenne, ha tényleg elhinném, hogy mindez valami felsőbb erő műve.

Advertisements

From → Uncategorized

10 Comments
 1. Lappa permalink

  még keresem a párhuzamot 🙂

 2. Ne állj ennyire negatívan hozzá! Én nem hittem ebben, de tényleg működik a vonzás törvénye.

 3. És még vannak azok az elképesztően nagy elemszámú kutatások is, amik szerint a születésed dátuma valóban befolyásolja, hogy öngyilkos leszel-e vagy rákban halsz meg.

 4. az autisták amúgy is _sokkal_ ritkábban lesznek rákosak.

  • és mik lesznek az autisták, miben halunk meg?

   • azt nem tudom, mert epilepsziában és szövődményeiben, de nyilván ezek a súlyos, epilepsziával szövődött autizmus-esetek. a többiek gondolom, szív- és érrendszeri betegségekben, balesetben meg öregségben, mint bárki más.

   • köszönöm, az öregség tök szimpi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: