Skip to content

Nem elég

December 16, 2015

Múltkor néhány állatvédő ismerősöm posztolt egy szöveget FB-n, a szokásos megmondós cucc. És pont úgy, mint a szokásos megmondós cuccok, ez is baromság.

CSt7AJqUwAAu5Ga

Egyrészt nem értem, hogy az embereknek miért nem gyanúsak ezek a bölcsességek, miért nem gondolkodnak rajta, mielőtt megosztják? Minél rövidebben akar valami minél nagyobbat mondani, annál valószínűbb, hogy legalábbis tévedni fog, de könnyen lehet, hogy hazudni. Ugyanis nem lehet sem egy, sem tíz mondatban elintézni a fontos dolgokat. Persze azzal semmi baj nem lenne, ha hiteles én üzeneteket küldözgetnének a népek grafikus formában, de az jellegéből adódóan nem terjedne. Pedig abba ugye nem tudnék belekötni, ha valaki azt írná, hogy ugyan nem vagyok szakember, de az a véleményem, hogy a túlingereltség okozza a figyelemzavart. Nem mintha ennek lenne értelme, tekintettel rá, hogy ha nem értesz hozzá, akkor mi a jó francnak mondasz róla véleményt? Ez tudomány, nem egy ruha vagy egy süti, aminél az egyéni preferenciák szerepet játszanak. A figyelemzavar, mint minden idegrendszeri eltérés, baromi komplex probléma, nem intézhető el ennyivel. De az emberek kijelenteni szeretnek dolgokat és kijelentésekkel szeretnek azonosulni és nem hiszem, hogy ez az internet vagy a social média hibája lenne, vaze, a vallások nagy része kinyilatkoztatásokra épül, nincs ebben semmi új.

Az állatvédős poszttal elsőre egyet is értettem egyébként, de annyira idegesít ez a műfaj, hogy csak elkezdtem rajta gondolkodni. És rájöttem, hogy valójában kurvára nincs igaza. Mert ez nekem nem elég. Igen, persze fontos, hogy bánik az állatokkal. De közben azért ne legyen rasszista, az asszonyt se verje és ne szexeljen gyerekekkel se. És ezt ugyanígy elmondhatom az összes többi izmusról, értékről. Önmagában nem elég.

Igen, félreteszem az ilyen jellegű elvárásaimat és figyelmen kívül hagyom, ha kiderül valakiről az állatvédő buliban, hogy rasszista. Nem kezdem el győzködni, nem ugrok neki, mert nem azért vagyunk ott. De nem is leszünk barátok és nyilván jó sok lépést hátralépek, amikor rájövök. Mert alapjában véve nem feminista vagyok. Csak jó ember szeretnék lenni, akármilyen hülyén is hangzik.

De hogy valami tömör, igaz és osztható dolgot is mutassak.:)

10620129_8e7805ec2f24d21be500c37f3eb27af8_wm

Advertisements

From → feministás

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: