Skip to content

Trevis

December 1, 2015

Majd mindjárt írok már végre tényleg kultúráról is, de előbb még kutyázok kicsit. Azon gondolkodom már egy ideje, hogy vajon mitől szeretek meg egy kutyát. Mert az utóbbi időben megfordult itt nálunk jónéhány darab, ismerek még egy rakás kutyát közelről, fotózom őket folyton, de egyáltalán nem rajongok mindért. Olyan kémikus dolog ez szerintem, mint a pasikkal és most megint beütött a vegyület: nem akartam hosszú távú fostert, de Trevisbe beleszerettem/tünk, úgyhogy egy darabig marad. Mondjuk nem hiszem, hogy sokáig, mert annyira cuki.

Pár napra érkezett, hogy két ideiglenes otthon között vigyázzunk rá kicsit. Remegett és behúzta a farkát, nagyon sovány volt, a szőre tiszta korpa, amikor először találkoztunk. Még egy hete sem volt a városban, azért kellett eljönnie a csajtól, akit egyébként nagyon szeretett, mert a saját kutya, egy tacskó ki akarta nyírni. Mangó kezdettől fogva elég kedves volt vele, nyilván ez is tényező, mert a mi kutyánk se jó fej, kevés másik ebet kedvel.

IMG_5444

Első éjszaka megnyugodott, amikor hozzám bújt, de aztán kiment a nappaliba sírni. Mangó utána ment, beszélt vele és akkor lefeküdt aludni. Napokig tartott, amíg végre rendesen elengedte magát és igazán elkezdte élvezni, hogy nálunk lehet. Mondtam már, hogy szeretem az olyan kutyákat, akik ragaszkodásáért meg kell dolgozni?

Naponta háromszor kap enni, szerintem máris hízott kicsit, nem áll ki már annyira a medencéje szegénykének. A marhaszív-nyesedék terápiának köszönhetően a korpa napok alatt elmúlt, fényes és puha a szőre, egyre szebb. A mozgása még mindig elég béna, elvileg 7 hónapos, de nagyon kis pupák bébi. Elképesztően szeret enni és kajával remekül motiválható is. Okos, mint a nap, nagyon hamar megtanulta, hol lakunk és szuperjól behívható. Valójában még sose láttam kutyát, aki ennyire jól visszajönne. Persze lehet, hogy ez csak átmeneti állapot.:)

IMG_5460

Mangóval pompásan kijön, sokat játszanak és együtt alszanak a kanapén. Nem egymáshoz érve, de azért közel egymáshoz. A gyerekeket imádja, mondjuk egyelőre csak az enyémmel találkozott, vele sokat vadulnak, harapdál is rendesen. A szobatisztaság még nem tökéletes, mintha nem értené, mi az az izé, ami jön a lába közül, de dolgozunk rajta és szépen tanul. Mindjárt csinálok neki galériát is sok képpel és videóval.

IMG_5310

Advertisements

From → kutyás

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: