Skip to content

Bolond kutyás nők

November 3, 2015

Tekintettel rá, hogy a bolond kutyás nő meghatározás minden jellemzőjével rendelkezem, már teljesen felesleges a megítélésemért aggódnom, úgyhogy egyre nagyobb nyugalommal posztolok ilyen témát. Persze mindig vannak nálam is bolondabbak. Nyilván a FAPF-os csajok is rendesen bele vannak szerelmesedve az állatokba és félelmetes mennyiségű időt, energiát áldoznak mentésre, szállításra, nevelésre. Nagyon sokszor dühösek, amivel mélyen együtt tudok érezni és biztosan rengetegszer szomorúak is, mert soha nem lehet az összes kutyát-cicát megmenteni.

Baromi nehéz lehet munka-tanulás mellett csinálni, de abban is biztos vagyok, hogy a tudat, hány állatot köszönheti nekik az életét, eléggé kárpótolja őket. Különben nem csinálnák. Azt különösen bírom a FAPF csajokban, hogy nagyon ritkán keltenek bűntudatot az emberben, érzelmileg megdöbbentően korrekten intézik az ügyeket, pedig itt aztán van mindenféle érzés dögivel. Egyszerűen profik, nem tudok rá jobb szót. Egy normális országban az állam annyi pénzt adna nekik, hogy főállásban csinálhassák, hiszen ez pont ugyanúgy az egész társadalom számára hasznos munka, mint az Igazgyöngy. Addig is, amíg ez megvalósul (haha), minden havi rendszeres utalás iszonyatos nagy segítség. De persze takaróknak, ágyneműnek, gyógyszernek is nagyon örülnek. Tényleg, csak egy ezres és ezentúl te is boldogabb leszel, mert akárhányszor arra gondolsz, hogy küldesz nekik pénzt, azt is tudod, hogy részese vagy valaminek, amitől jobb a világ.

12120072_743835982406098_7565060146449716614_o

A FAPF mellett elkezdtem egy másik állatvédő közösséget is támogatni, amit, micsoda meglepetés!, szintén nők visznek a hátukon. Feltételezhetően megint csak rendes, nyolcórás munka mellett, főleg a saját pénzükből. (Elárulom, hogy bár az aktivistáknak látszólag nehezebb az életük, mégis jobb nekik, mint azoknak, akik folyton rinyálnak, hogy senki nem szól hozzájuk, magányosak és feleslegesek.) A battonyai csajok kevésbé profik, a szervezettségnek is egészen más szintjén vannak, de ügyesen használják a Facebookot kommunikációra és számos sikersztorijuk van már. Mivel kicsiben csinálják a mentést, ezért a költségeik is alacsonyabbak, ezért már havi 500!!! forintos rendszeres utalásért is baromi hálásak. 500 forint, az egy közepes kávé Pesten. 2 gombóc fagyi. 1 kg kenyér. És itt aztán tényleg szinte azonnal életet mentesz vele, mert a battonyai sintér nem szarozik sajnos. Őszinte leszek, én most leállítom a Böjte Csabáéknak küldött pénzem, mert úgy érzem, ennél a két szervezetnél jobban hasznosul.

12186791_502037176637453_6893797771278126377_o

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: