Skip to content

Lázár

July 9, 2015

Mostanra meggyőződésemmé vált, hogy aktívizmus nélkül nem sok értelme van az életnek. Az emberi kapcsolatokból viszont kapok eleget így is, úgyhogy inkább az állatok irányába mozdultam. Úgyis bolond kutyás öregasszony leszek, már látszik.:)

További tényező, hogy a legkisebb gyerekem is elmúlt tíz éves, ráadásul hónapok óta rágja a fülem, hogy fostereljünk, azaz ideiglenesen gondozzunk egy másik kutyát Mangó mellett. Jó sokáig készültem rá, míg elszántam magam, megígértettem vele egy rakás dolgot, megbeszéltem a gyerek apjával is, aztán eldöntöttük. Vicces módon nem is jött rögtön össze, mert először csak 1-2 hetes befogadásban gondolkodtunk, de aztán olyan űrt hagyott az első elmulasztott lehetőség, hogy végül megkérdeztük Izát a Füzesabonyi Állatvédőknél, mivel segítünk a legtöbbet.

Így került hozzánk Lázár. 1-2 éves, beagle mix, egy vidéki benzinkútnál találták, az azóta már örökbe fogadott Layla nevű haverjával dekkolt ott. Aztán egy darabig Izánál lakott, ahol viszont már nem volt elég hely, sokat kellett bezárva töltenie. Ivartalanított fiú, kb. Mangó mérete és kora, játékos, kedves, okos – elég jó párosításnak tűnt. És az is. Persze nem feltétlenül könnyű, Lázárnak minden új és ijesztő, de a nálunk lakott korábbi három kutya közül ő tanultam meg leghamarabb a liftet és a lépcsőt. A magasságtól még mindig fél, de minden nap messzebb jut a folyosón.:)

Pórázon nagyon szépen megy, nem húz, nem rángat, csak néha vált hirtelen irányt. Folyamatosan tréningezem némi virsli segítségével, hogy odajöjjön, ha hívják, gyönyörűen halad. Ülni a gyerek tanította meg kb. 10 perc alatt. A szobatisztaság területén vannak még kihívások előttünk, de az is minden nappal jobb.

Elképesztően nyugodt kutya, alig hallom a hangját. Agresszió semmi nincs benne, de örömmel játszik Mangóval és bár nagyobb, erősebb nála, simán megadja magát a kis hülyének. Emberekkel barátságos, gyerekek mellett nyugodt, a szomszéd macskától sem indult be annyira, mint Mangó. Más, főleg nagyobb kutyákkal egyelőre tartózkodó, de ez is változik szépen. Nem mintha azt gondolnám, hogy muszáj neki feltétlenül összebarátkoznia minden kutyával.

Enni természetesen szépen eszik, semmi faxni – ellentétben Mangóval.:) Egymás mellett etetem őket gond nélkül, egy tálból isznak, semmi bajuk vele. Alig ugat, nagyon ritkán nyüszög.

lazar

Egyetlen dologra kell nála figyelni: mivel kóbor kutya volt, egyelőre sajátságos megoldásai vannak a problémákra, még nem fordul feltétlenül az emberhez, ha gondja van. Így ugrott ki például az egyébként nagyon alacsony nyaralóablakon pisilni szó nélkül. Mert hogy az ajtó zárva volt. Ez nyilván szintén megváltozik, ahogy jobb véleménnyel lesz az humanoidokról.

Szerető gazdát keresünk neki, szerintem egy főnyeremény, a gyerek már szeretné megtartani.:)

Csinálok neki egy galériát Facebookon, ide kattintva még több képet láthatsz róla és folyamatosan frissítjük is, ide is írok majd még. Megosztani szabad, köszönöm, ha segítetek. Kérdezni lehet tőlem vagy az alapítvány hivatalos mailcímén: zsanella@gmail.com

lazar3

Advertisements

From → kutyás

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: