Skip to content

Futócipő teszt – 2 év után

May 19, 2015

A gugliból érkező olvasók legnagyobb része a futócipő tesztekre érkezik, ami elég vicces, tekintettel a félelmetesen tudományos és hatékony seo tevékenységre, amit végzek. Meg hát annyira nem is értek hozzá, de ha a magyar net ennyire leszarja ezt a témát, akkor kénytelen vagyok odafigyelni rá kicsit. Meg hát van is mondanivalóm megint.

Szóval két évvel ezelőtt 8 darab futócipőt teszteltem, ezekhez asszem fél év múlva érkezett még egy Nike. Az összesből 5 darabot tartottam meg és négyet használok rendszeresen. A Salomon esett ki, mert az utóbbi időben nem futok terepen, a Ligetbe és betonra meg sokkal jobb a többi.

A legeslegtöbbet az Adidast hordom, mert azt nem csak futáshoz veszem fel. Ez néz ki a legjobban, baromi kényelmes és legnagyobb megdöbbenésemre ez a legtartósabb is. Pedig mondom, használom rendesen. Pedig azt hittem, hogy ez az anyag kényes lesz, ráadásul rögtön az elején valami buliban sikerült rá egy kis lyukat égetni valszeg cigarettázás során, de nem szakadt tovább, csak úgy van. A cipőfűzője szeret kikötődni, de duplára csomózom és úgy okés, aszfalton szinte mindig ebben futok.

IMG_2989

Az Inov8-et is felveszem néha városba, de azt például télen szinte egyáltalán nem hordom, ezért is voltam kissé csalódott a tartósságával kapcsolatban. Először is elszakadt a cipőfűzője és amit pótlásnak adtak hozzá 800 forintért, az messze nem néz ki olyan jól, mint az eredeti. És elkezdett kilyukadni is és a kislábujjamnál, ami ennyi pénzért ennyi használatnál azért elég gáz szerintem. Oké, hogy baromi széles lábam van, de akkor is. Biztos, hogy lesz még ennyire minimalistám, de legközelebb New Balance-szel próbálkozom, az is van a családban és ugyan nem kétéves, de jól bírja.

IMG_2987

Az Asics-et is sokat használom, de azt elsősorban futásra, mert nem tetszik annyira külsőre. Legfeljebb a nyaralóba veszem fel néha. Továbbra is nagyon kényelmes, terápiás céllal is viselem, amikor valamiért fáj a lábam, ebben tényleg elfér. Ennek ellenére ez is elkezdett oldalt szétjönni, pedig azért az átlag heti 3X6 km azért nem nevezhető olyan hatalmas terhelésnek szerintem, főleg nem ennyi cipőre szétosztva.

IMG_2988

A Nike is csinos, azt viszont inkább csak télen hordom, mert végül is arra van, a Ligetben és a betonon is elég jó. Nyáron túl meleg és egy picit nagy is (fontos ez a méret dolog, sose vennék online futócipőt), ezt nem tudom sima zoknival felvenni, csak az amúgy még mindig imádott Columbia gyapjúzoknikkal – már a második adagot amortizálom. Sajnos, a kutya imádja őket használtan szopogatni, ami nem tesz jót nekik. A Nike csak fél évvel érkezett később, mint a többi, de gyakorlatilag kifogástalan állapotban van és még mindig elképesztő könnyű és gyors, szeretem nagyon.

IMG_2990

 

Advertisements

From → futás

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: