Skip to content

Tévés dolgok

May 12, 2015

A múltkor arról vitatkoztunk, nem, inkább csak beszélgettünk valakivel, hogy mennyire hiteles a tévésorozatokban a szex ábrázolása és milyen ehhez képest a pornó. Nagyon büszke vagyok magamra, mert egyre többször vagyok képes azt mondani egy témára, hogy erről nem tudok határozott véleményt nyilvánítani, mert nem tudok róla eleget. Menő, mi?:) Na pont ezt van a pornóval, mert ugye nekem az teljesen kimaradt az életemből, szerintem soha, egyetlen ilyen filmet sem láttam végig. Az egyik oka, hogy a legtöbb végtelenül béna, csúnyán filmezve, amitől nekem inkább röhejes, mint erotikus.

Meg egyébként is van nekem agyam, meglehetős belső képalkotási képességekkel, úgyhogy köszi szépen, de majd én lerendezem az ilyen irányú igényeimet. Volt, hogy egy teljes viszonyt lefolytattam fejben néhány hónap alatt, anélkül, hogy egyszer is hozzáértem volna a másikhoz. Mondjuk amikor vége lett, elég dühös voltam rá egy darabig, szegény nem értette, mi bajom. Szóval pornóról én csak azt tudom mondani, hogy nekem nem igazán jön be. Annyira nem is érdekel, hogy utánamenjek és keressek jókat, amik bizonyára léteznek. És féltem is a fantáziám integritását.

Viszont olvasva nagyon is érdekel a téma, bár sajnos ott sem arról híres a műfaj, hogy hű de minőségi lenne. Illetve a minőségibb változatok meg elég sokszor szélsőségeket mutatnak be. Istenem, hogy szeretném, ha a Lolita képeit ki tudnám törölni a fejemből. Ellenben milyen klassz lenne, ha azt a francia könyvet, ami az okos csaj meg a halászpasi évtizedekig tartó viszonyáról szólt (A szerelem fészkei talán? már írtam róla régebben) nem valami hülye távolságtartással írja meg a szerző, hanem rendesen beleengedi magát. Vicces módon az egyik legszexualizáltabb könyv, a Trónok harca sorozat a legostobább is ezen a területen, Martinnak fingja nincs erről. Sem.

Azért vannak dolgok, amikre visszajárok, örök kedvencem Ken Follett, ha szexről van szó. Egyrészt baromi változatos, másrészt rengeteg nagyon erős, domináns női szereplője van, akik szeretik a szexet és csinálják is. Asszem, az Afganisztáni kaland az egyik kedvencem ebből a szempontból, de a Millenium trilógia első része is tanulságos, talán történelmi szempontból is hiteles és persze A katedrális mindkét részben is igyekezett odatenni magát.

Tévében sem jellemző, hogy kifejezetten azért néznék valamit, mert szex van benne. A Trónok harcában is nagyrészt érdektelen szerintem, hiába tesznek meg mindent, hogy jobb minőségű legyen, mint amit a szerencsétlen Martin kitalált, attól még nagyrészt erőltetett. Najó, a biszex herceg a negyedik szezonban elég helyes volt, az a karakter jól sikerült. És Tyrionnak is van egy megdöbbentően erős szexuális kisugárzása a színésznek köszönhetően. Meg az is jó, hogy ilyen sokféle felállás van, legalább valamennyire tágítja szegény gyíkok látóhatárát.

Viszont az van, hogy az Outlandert egyre inkább a szex miatt nézem. (Hozzáteszem, hogy a The Affairt is azért néztem főleg, de aztán már az sem volt elég.) Egy pillanatig sem állítanám, hogy a hiteles ábrázolása fogott meg, mert nyilván kurvaszépen van fényképezve, megtervezve minden fény és árnyék, gyönyörű emberek csinálják szépen megkoreografálva. Pedig az elején még kicsit kényelmetlenül is éreztem magam, amikor rögtön az első részben Claire bugyi nélkül megy kirándulni és az egyik romos kastélyban történész férje fejét a lába közé irányítja. Meg nem szerettem Jamie-t, mert akkora egy klisé a külsejével és hát nem is nagyon okos. De amióta összeházasodtak és olyan cuki módon rajong Claire-ért, megbocsátottam neki, hogy szép.

06-outlander.nocrop.w529.h316.2x

Az van ugye, hogy Claire idősebb és tapasztaltabb is, Jamie meg nagyon igyekszik és szerintem eléggé nőközpontú módon van megkoreografálva, amit csinálnak, többször is előfordult már, hogy penetráció nélkül szexeltek, ami ugye nem jellemző úgy általában. Oké, nyilván minden sokkal rövidebb, mint a valóságban, de hát enni sem annyi ideig esznek a filmeken, mint ameddig igaziból. Ráadásul nemrég volt az a rész, amikor a gonosz kapitány meg akarja erőszakolni Jamie húgát, aki köröhögi, ezért nem áll fel a pasinak, és ezt konkrétan mutatták. Nincs felőle kétségem, hogy nem Tobias Menzies puha farkát láthattuk, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy egy mainstream műsorban egy impotens pasit full totálban beadtak. És a nő legyőzte.

OUT_107-20140513-ND_0702.jpg

Most meg az volt a legutóbbi részben, hogy Jenny, Jamie húga ugye megszült, aztán elindulnak kalandozni Claire-rel, a csecsemőt csak úgy ott hagyja a dajkára! és a két csaj lóra pattan. Majd kicsit lefeji a melléből a tejet, mert feszít, mint a fene és ezt is mutatják – nyilván ismét nem a színésznő melléből spriccel a tej. Utána kicsit megkínoznak egy pasit a megfelelő információért, szóvalt tökéletes az egyensúly. Csak az a baj, hogy közelítünk a szezon és ezzel az első könyv végéhez, amikor az a végtelenül undorító homoszexuális szadista jelenet van, amit szintén szívesen elcserélnék majdnem bármire a fejemből.

O1JwDTT

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: