Skip to content

Szexuális

January 30, 2015

Tömény lesz ez így egymás után, de most még friss és kedvem is van hozzá. Majd később oldom a hangulatot a tortateszttel.:)

Még nekem is meglepő kicsit, milyen keveset írok szexről ahhoz képest, mennyire fontos téma ez nekem. Az a helyzet, hogy nagyon nehéz erről úgy mondani bármit is, hogy ne legyen személyes és túl könnyen beazonosítható vagyok. Nem feltétlenül zavar, ha az emberek tudnak rólam dolgokat, így is kering egy rakás infó, de egyszerűen nem érzem érettnek a magyar internet olvasóit, hogy helyén kezeljék ezt a témát. Pont azért, mert fontos nekem, nem akarom, hogy nem megfelelően értelmezzék. Szóval majd most is igyekszem távolítani, meglátjuk, hogy sikerül.

Menjünk vissza az elejére, tulajdonképpen mi is a szex? Szerintem már itt elrontják az emberek, mert a szexet széles körben két ember tevékenységeként határozzák meg. Ez már megint a keresztény diszkrimináció, szeretném, ha ismét mindenki elgondolkodna ezen és képes lenne túllépni az ostoba elvárásokon, pusztán a logikájára hagyatkozva. Vajon az úgynevezett erkölcsön kívül mi a jó büdös franc indokolná még, hogy a maszturbáció és a hármas-négyes, akárhányas szex, akár behatolás nélkül, akár konkrét érintés nélkül ne lehetne tökéletesen normális része ennek a fogalomnak?

A maszturbálásról egyébként is jó lenne minél többet beszélni és olvasni, mert meggyőződésem, hogy az egyén szexuális fejlődésének igen fontos része. Igenis, jó lenne tanítani akár, mert ezen keresztül tudja igazán megismerni saját testét mindenkit. És ami ennél még fontosabb, meg is szeretni. Borzasztó nyálas és elcsépelt, már szinte mamagésás, de az lenne az ideális, ha mindenki képes lenne odaállni meztelenül egy egész alakos tükör elé és valódi örömmel nézni legalább néhány testrészét. Simogatni saját magát és ünnepelni, hogy milyen jó érzések keltésére képes ő egyedül, mindenkitől függetlenül. A maszturbáció (utálom ezt a szót egyébként, de az önkielégítés sem jobb) azért is lényeges, mert az ember szexualitása nem valami egész életében állandó és változtathatatlan dolog. Az, hogy kinek mi jó és hogyan, változhat, alakulhat és bár partnerrel is remek dolog kísérletezni, de egyedül a legkényelmesebb.

Ahhoz persze, hogy az ember új dolgokat akarjon kipróbálni a szexen belül, legyen szó akár csak az ágy másik végéről (aki nem fogná, ez egy Friends utalás:)) vagy az ujjbilincsről (ez meg Kevin Smith), arra lenne szükség, hogy a szexszel kapcsolatos dolgokat pont úgy kezeljük, mint az ételt. Kicsit beleszerettem a spenótos hasonlatomba.:) Mondjuk sajnos nem tökéletes, legfeljebb csak számomra, mert nekem az evés pont olyan lényeges része az életemnek, mint a szex. És érdekes módon főleg hozzám hasonló emberekkel barátkozom. Egyszer ki is akasztottam a franciatanáromat azzal a kérdéssel, hogy ha muszáj lenne, miről mondana le örökre: a szexről, a jó kajáról vagy az olvasásról? Azt mondta, ez egy kegyetlen kérdés és nem hajlandó ezen gondolkodni. Szeretem is érte.:) Szóval a szexnek ugyanúgy vannak a létfenntartással kapcsolatos funkciói, mint az evésnek, de ennél jóval fontosabb az örömszerzési része. És ahogy érdemes néha újra megkóstolni a spenótot, mert hátha fokhagyma nélkül mégis csak ízleni fog, úgyanúgy elképzelhető, hogy az anális szex is lehet vonzó, csak a megfelelő partnert kell hozzá megtalálni. Nyilván az evés sem mindenkinek okoz örömöt sajnos, azért remélem, ők is találnak maguknak valamit, amit igazán élvezhetnek.

Tegnap azt mondtam, hogy az emberek jelentős része számára a szex valójában sokkal-sokkal kevésbé fontos, mint az a rendszer működéséből látszik. Végtelenül szomorú, hogy miközben emberek milliói rendelik alá a megjelenésüket, a viselkedésüket annak, hogy szexuálisan vonzónak bizonyuljanak, valójában nem képesek odáig eljutni, hogy tényleg élvezzék is magát a tevékenységet. Már a babakocsiban ülő kislányokat, kisfiúkat rendszeresen értékelik annak megfelelően, hogy vajon elég értékesek lesznek-e a szexualitás piacán, de közben ha magáról a folyamatról van szó, a felnőttek nagy része nem képes őszintén kommunikálni és igyekszik a szerelembe csomagolni az aktust, mintha az önmagában valami undorító dolog lenne, amit csak szalagokkal feldíszítve lehet elviselhetővé tenni.

Nos, a fácsén tegnap is linkelt kutatás egyik fontos következménye számomra, hogy ha a nők valójában még a férfiaknál is jobban akarják a szexet és egyáltalán nincs hozzá kötődésre szükségük, akkor ez a szex a szerelemben helyes, de legalábbis felsőbbrangú kitétel, amit oly nagy örömmel oktatnak világszerte, valójában egy méretes faszság, hogy stílusos legyek. Igen, az érzelmi kötődéstől lehet jobb a szex, de ez sajnos egyáltalán nem egy általános igazság. És ha az emberek nem abban az illúzióban tapicskolnának, hogy ha szerelmesek, akkor egyből magától jó lesz a szex is (sőt, az is marad, anélkül, hogy dolgoznának rajta), talán nem érné őket olyan kurva nagy sokként, amikor egy ismeretlennel történő egyéjszakás dugás után összeomlik az életük. Csak hogy személyes is legyek: egyáltalán nem vagyok híve az egyéjszakásoknak, mert ha rossz, akkor minek, ha meg jó, akkor rohadt nehéz elengedni. Én az egymás tiszteletén és érdeklődésen alapuló szerelemmentes szexben hiszek. Mondjuk nem sok működő példát láttam rá.:) Egy másik kutatás, amit szintén a napokban láttam, arra jutott, hogy a szeretet és a kötődés a legfontosabb faktor egy rakás elégedettségi és sikerességi tényezővel kapcsolatban, de az is kiderült, hogy ennek nem kell feltétlenül szerelemnek lennie. A család, a barátok is nagyon fontos szerepet játszanak és ha valakit mondjuk egyáltalán nem érdekel a szex, az összes fontos érzelem jelen lehet az életében és tökéletesen boldog lehet.

Alapjában véve egyébként is nagyon sokféle szex létezik és csak azért, mert valaki olyasmit csinál, amit én nem tennék, még nem gondolom, hogy az ő ízlése rosszabb vagy kevésbé értékes lenne, mint az enyém. Nem azt mondom, hogy mindenkinek ki kéne próbálnia mindent, azt sem, hogy ha egész életedben csak a partnereddel szexelsz évente kétszer, az baj. Csak az a baj, ha valójában nem ezt akarod. Mindig ezzel jövök, tudom, hogy milyen uncsi már: de azért muszáj ezen nagyon sokat gondolkodni és esetleg kísérletezgetni, mert nem biztos, hogy azt akarod, amit csinálsz. És ha így van, talán elképzelhetetlenül sok csodás dolgot hagysz ki az életedből. Talán. De akkor is okés, ha elvagy az évi kettővel és tényleg nem vágysz másra.

Advertisements

From → feministás

2 Comments
  1. lazán írsz erről a témáról. Ez tök jó. Pont ezzel lehet változtatni azon a szemléleten, ami felé megyünk társadalmilag. Egy beteg világ az, ahogy a szex tabu, de a gyilkosság nem. Ez is elcsépelt frázis, de attól, mert elcsépelt, még nem feltétlenül kellene beletörődni. Írjál nyugodtan gyakrabban erről :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: