Skip to content

Őszinte

September 16, 2014

Az ember, akivel mostanában rendszeresen találkozom és akivel természetesen nem vagyok kapcsolatban, azt mondta, csak úgy van értelme írni, ha tényleg őszinte vagyok. Próbáltam meggyőzni, hogy az írás a tevékenység jellegéből adódóan már eleve kizárja a tökéletes őszinteséget, de ragaszkodott a véleményéhez. Sajnos nekem még mindig nagyon fontos, hogy jól mutasson, amit leírok, még ha időnként teszek is engedményeket ezen a területen és szándékosan elhagyom a polírozást. És arra sem vágyom, hogy a maga kendőzetlen (ez az egyik kedvenc modorosságom) valójában mutassam meg, mi lakik a fejemben. De egyet most bevallok.

Nem tudok mit kezdeni a tumblr-rel. A legtöbb designtól hányni tudnék, gyakorlatilag fáj ránéznem. A csak képes, esetleg animált gifes tumbliktól tényleg szédülni kezdek, túl sok inger nekem egyszerre. A hazai tumbli szcéna (ez is csodálatos szó) beszélgetéseinek legalább felét nem értem. Egyrészt az ún. kulturális utalások miatt, másrészt meg autistaként egyszerűen nem fogom fel az ilyen típusú vicceket. Bár ugye bizonyos területeken hajlamos vagyok a túlzásokban meglátni a szépséget, de a köcsögséget csak köcsögségnek tudom látni. Ja, és nem érdekel a pornó annyira, bár be kell vallanom, ezen a területen azért láttam már olyasmit, ami tetszett. Még valami, bár ez nem annyira tumblispecifikus: borzasztóan zavarba jövök attól a rengeteg szélsőségesen személyes részlettől, amit néhányan hajlamosak közzétenni.

A legnehezebb feladat az egymás alá rendezett beszélgetések befogadása. Egyszerűen összezavarodok, melyiket ki mondta? Ha éppen egyetértenek a népek, ez nem akkora gond, de ha vitatkoznak, tudni szeretném, melyik érv, beszólás kihez tartozik és a szövegek meg a nevek függőleges vonalakkal történő összekötése túlterheli az agyam.

Egy darabig azt gondoltam, öreg vagyok, de az utóbbi időben rájöttem, hogy ez inkább az idegrendszeri sajátosságaimnak köszönhető. Nyilván nem vesztek sokat és az általam követett három tumbli (dézsa, mástolla, neurodiverzitás) kedvéért erőt veszek magamon. De amint áttévedek valaki máshoz, meg vagyok lőve.

Attól tartok, ezzel nem kerültem közelebb a poszt elején említett elvárásokhoz, de pillanatnyilag ennyi telt tőlem.

 

Advertisements

From → design, feministás

5 Comments
  1. ne mondd hogy nem szereted: http://whistlermamaja.tumblr.com/ A notes sok százaléka csak Fw úgyhogy azt kevéssé követem, egyébként zseni.

    • annyira nem érdekes nekem, hogy rendszeresen nézzem, néha szoktam

    • mondikot ismertem persze, de annyira nem érdekel, hogy folyton nézzem, valaki úgyis megosztja, ha van valami izgi:) a másikban meg animgifek vannak:)

  2. Én is csak képgyűjtésre használom a tumblr-t a beszélgetések ottani követésére képtelen vagyok, szintén nem tudom leválogatni hogy ki mint mondott, mire reagált. De a gif-eket szeretem 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: