Skip to content

Lányok és kutyák

May 12, 2014

A Mindyben volt nemrég egy jelenet, ahol a cuki szakállas doki arról értekezett egy agysebész csajjal, mennyire uncsi, amikor az emberek a jótékonykodásukról, meg önkénteskedéseikről mesélnek. De máséról lehet szerintem nyugodtan.

Aránylag kevés Facebook csoportot vagyok képes rendesen követni, könnyen elvesztem az érdeklődésem. (Azért néha rákattanok a used stuffra pl.) Egyetlen csoport van, amit képtelen vagyok megunni, sőt, a mindennapi boldogság egyik forrását jelenti. Amikor Mangó a család tagja lett, felvételt nyertünk a Füzesabonyi állatvédőktől örökbefogadók csoportjába, ahol a népek mutogatják, mennyire cuki a kutyájuk-macskájuk. Mivel rengeteg a külföldi, ezért főleg angolul folyik a társalgás, jelenleg 863 tag között. Főleg csajok, persze nem mindenki aktív. (Én sem posztolok sokat, valahogy nehezen osztok meg kutyás dolgokat. Most is picit kényelmetlenül érzem magam.)

Önmagában az is szívderítő hatású, hogy az ember boldog állatok és emberek fotóit nézegeti, de még elképesztő sztorik is vannak időnként. Egyszer például az egyik lány kutyájának valami elég durva operációra volt szüksége hirtelen, és nem volt rá elég pénze. 100 ezer forint felett összegről volt szó. Ha jól emlékszem, 24 óra alatt összejött a szükséges pénz. Aztán ott van Collette, akit itthon el akartak altatni, de Zsanettnek, Izabellnek és Caroline-nak köszönhetően most terápiás kutya egy norvég iskolában.

Sokan nem csak örökbe fogadtak, de átmeneti gondozást is vállalnak és aztán a csoporton keresztül tartják a kapcsolatot az új gazdával.

Félelmetesek tudnak lenni az ilyen volt, ilyen lett képek is. Nemrég bejelentkezett egy olasz fickó, aki egy nagytestű fehér kutyába szeretett bele, akit egy benzinkútnál találtak, húsbavágó lánccal a nyakában, most meg hihetetlenül szép persze.

Az elmúlt hónapok egyik legdurvább kutyája Bambi volt, akit tényleg borzalmas állapotban találtak egészen kicsi korában és heteket töltött az állatkórházban. Amikor kitették, hogy gondozót vagy örökbefogadót keresnek neki, nem gondoltam volna, hogy valaki rászánja magát. Keveset tudok én ezekről a dolgokról nagyon. Elnézést kérek a sokkoló képekért, mindjárt lesz sokkal jobb is.

10313637_10203201253967533_5734257062365982075_n

Hat, azaz 6 héttel később így néz ki Bambi Clodaghnak köszönhetően. Én nem is tudom, mit mondjak. Néha egészen megdöbbenek, egyes emberek mennyi mindent képesek kezdeni az életükkel. Még képek Bambiról itt. Örökbe fogadható.

10277403_10203201253927532_5309618676294846591_n

 

 

 

Advertisements

From → kutyás

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: