Skip to content

Méhek

January 22, 2014

Ezek vagyunk mi, tenyészállatok. Nálunk van a szaporodás szempontjából létfontosságú szerv és ez valami hihetetlen dühvel tölti el számos polgártársunkat. A tapasztalat persze azt mutatja, hogy megfelelő  körülmények esetén a legkevésbé sem zárkózunk el a méh használatától, de az az idegesítő ugye, hogy a “megfelelő” szó jelentését az adott szerv birtokosa határozza meg.

Rémesen frusztráló lehet a hatalom birtokosai számára, hogy simán, gyakorlatilag komolyabb ellenállás nélkül keresztülvernek bármit a parlamenten, de a nőket nem tudják rávenni, hogy szüljenek. Hiába mondják nekik, hogy szeretik őket, kinyitják előttük az ajtót, biztosítják a hároméves gyedet, még dolgozni is lehet mellette, és mégsem.

Most jöhetnék megint azzal, hogy micsoda szélsőséges kihasználása a női testnek a terhesség, a szülés, a szoptatás és a gyereknevelés – mindezt persze az esetek többségében 8 órás munka mellett, tökéletesen ingyen. Mindenféle anyagi vagy akár csak szimbolikus ellenszolgáltatás nélkül. De ezek a rémisztően forradalmi gondolatok csak a témát kutató biológusok és néhány szélsőséges feminista számára valóban relevánsak. A magyar társadalom meglehetős hatékonysággal szocializálja a szent anyaságra a nőket, ezt jól mutatják az attitűd felmérések, kibaszottul családbarát egy ország vagyunk.

De létezik olyan érzelem, ami képes felülírni az összes evolúciós késztetést, a szülői, környezeti és állami elvárásokat. Úgy hívják: félelem. Nem hiszem, hogy az utóbbi években a nők egyszerre csak elkezdtek azon gondolkodni, mennyire szolgálja az ő javukat a gyerekvállalás (a kész felnőtt utód kinek hajt hasznot 20-60 éves koráig vajh?). Azt sem gondolom, hogy felismerték volna, mekkora hátrányt jelent számukra egy (több meg aztán végképp) gyerek a munkaerőpiacon, az önmegvalósításban. Még csak odáig sem mennék el, hogy nem bíznak a férfiakban.

Egyszerűen csak kurvára félnek, érzik a veszélyt. Nagyon helyesen egyébként. És Tiborné meg az összes többi rohadék hibáztató, kioktató, megalázó és ostoba beszólása csak egyre jobban erősíti a félelmet. Ilyen az agresszió meg az elnyomás, különösen, amikor ennyi ideje tart. Az elnyomott igyekszik megúszni a dolgot és azt sokkal könnyebb gyerek nélkül. Ez a kormány és a hozzá tartozó bázis soha nem fogja megérteni valószínűleg, hogy a nők csak akkor fognak szívesen szülni, ha előtte, közben és utána is jól érzik magukat.

Advertisements

From → feministás, gyerek

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: