Skip to content

Közönséges

January 20, 2014

Valami sokkal kulturálisabb posztot akartam, de hát annyira jó beszélgetésem volt ma és ráadásul az olvasók láthatóan imádják az ilyen témákat. Úgyhogy Muriel Barbery kicsit vár.

Az úgy volt, hogy elkezdtünk beszélgetni az egyik exemmel, aki nekiállt panaszkodni, milyen nehéz az élete, mert minden nővel van valami baj. Most nem fogom az egészet felsorolni, pedig elég mókás volt, de az egyik történet tényleg kedves. A beszámoló szerint az aktuális csaj elbüfögte magát az ágyban és azóta szegény pasi nem látja kívánatosnak. Egészen konkrétan közönségesnek nevezte a jelenséget. Itt kezdtem el keményen röhögni és kispolgárnak nevezni a srácot, majd felhívtam a figyelmét, hogy a nők izzadni is szoktak, fingani is, sőt, lenyelik a spermáját időnként. És ki tudja, mik nem történnek még. De aztán rájöttem, hogy a szexizmus erősebb ebben a történetben.

Érdekes módon nekem úgy tűnik, az ilyen szigorú urak csak azokat a dolgokat találják közönségesnek, amik nem az ő érdekeiket szolgálják. Az anális szex a maga kikerülhetetlen jellegzetességeivel természetesen nem közönséges például, ellenkezőleg, az rendkívül erotikus. Sőt, mondhatni haladó szellemiségű, akkor vagy igazán laza, ha bevállalod. A legkisebb gyomorból érkező légbuborék azonban nyilvánvalóan közönséges. Mindenféle testnedveket és egyebeket szabad egyesíteni, de pont a büfögés tilos, olyat rendes ember nem csinál.

A szőrről már nem is beszélve. Mert képzeljétek el, a nők szőrösek. Némelyik még csak nem is szégyelli. És ha neadjisten egy mikronnyit is megmutat ebből a szőrből esetleg, akkor aztán megkapja, hogy milyen undorító és ápolatlan. Nem elég, hogy szembe kell néznie a társadalom ítéletével, de még az Instagram is betiltja. Nem csak azt az egy képet, az egész accountot, hát micsoda egy riherongy az ilyen?

n-PETRA13532-large570

Petra Collins teste és fotója

Emlékszem, szerkesztőként két alkalommal kellett cikknél lezárnom a kommentelést, mert a vita őrjöngésbe csapott át. Az egyik egy pucér kövér nőket bemutató anyag volt, a másik arról szólt, megint trendi a szeméremszőrzet. Mintha csak politikáról vagy vallásról lett volna szó és természetesen azok, akik szerint borotválni kell, mert úgy a szép, feljogosítva érezték magukat (függetlenül attól, hogy nőként vagy férfiként szólaltak meg), hogy a szőr mellett kiállókat mindenféle negatív jelzőkkel illessék és személyükben is minősítsék.

Kész szerencse, hogy azt sosem vettettük fel, hogy a nők is böföghetnek.

hair is beautiful

tumblr_m45nm3vjrx1qkfq9yo1_1280

Advertisements

From → beauty, divat, feministás

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: