Skip to content

Folytonos sóvárgás

January 17, 2014

Nem szoktam irigykedni, tényleg nem. Az a módszerem, hogy az egész képet nézem, nem csak egy dolgot és általában rájövök, hogy azért a teljes package nem kéne. De most eléggé.

Eszter barátnőm átküldött egy cikket egy negyvenes, kövér, okos, vicces és kedves amerikai nőről, aki arról írt, milyen jókat szexel. A cikk végtelenül szimpatikus alanya elmesélte, hogy egy rakás pasival szexelt, sok esetben olyanokkal is, akikről nem gondolta volna, hogy szóba állnak vele. Az egyik istentestűt meg is kérdezte, hogy miért? A magabiztosság szexi – válaszolta a fickó. Na, itt kezdtem el sóvárogni.

Mert ha valami taszítja a magyar férfiakat, az egy magabiztos nő. Legalábbis egy bizonyos korosztályba tartozó férfiakat mindenképpen. Mert az nem kihívás, mondta az egyik, hogy egy közös megegyezésen és egymás tiszteletén alapuló, elsősorban szexuális célú kapcsolatot létesítsen. Neki az a truváj, ha egy vonakodó nőről lebeszéli a bugyit. Én ugye radikális feminista vagyok, ezért elképzelhető, hogy ez a mondás csak az én világomban minősül a nemi erőszak kultúrájába tartozó elképzelésnek, én mindenesetre hánytam tőle egy kicsit. Milyen szex az, amit bármilyen módszerrel is, de kikényszerítesz?

Aztán van az a legenda, hogy a férfiak legnagyobb vágya egy kötelezettség nélküli szexuális kapcsolat. Elvben persze tetszik nekik, de csak azért, mert azt hiszik, a kötelezettség nélküliség csak rájuk vonatkozik. De továbbra is joguk van kérdéseket feltenni, elvárásokat támasztani és véleményt nyilvánítani. Megdöbbentő módon még a legkevésbé vonzó külsejű férfiak is úgy gondolják,  ők megmondhatják a nőnek, hogyan kell kinéznie, viselkednie ahhoz, hogy nekik megfeleljen. És ha a nő nem kíván megfelelni, nyilván hisztizik, túlreagál, sértő – és őszintén meglepődnek, amikor lapátra teszik őket.

A magyar társadalom oly szépen gondozott szexista hagyományai mellett az individualizmussal szembeni félelem is valószínű. Egy nő természetesen nem lehet egyedül boldog és elégedett, ezt már tudjuk. De a férfiak is ijesztő elvakultsággal keresik az érzelmi elköteleződést, mintha az valami csodálatos gyógyír lenne az élet minden fájdalmára. Nyilván ostobaság részemről független és érett személyiségű férfiakra vágyni egy olyan országban, ahol a felmérések szerint a lakosok nagy része boldogtalan egész életében, rossz az egészsége, nincsenek barátai és hobbija. Ezek nélkül persze hogy a szerelem, a párkapcsolat tűnik az egyetlen lehetséges megváltásnak.

Biztos vagyok benne, hogy a sokat szexelő kövér negyvenes csaj is találkozott már seggfejjel. És feltételezem, hogy kalandos életét nem Texasban éli, inkább valahol a keleti part egyik nagyobb városában, ami szintén tényező. De azért mégis sokkal könnyebb dolga van.

 

 

Advertisements

From → feministás

17 Comments
 1. Én elég szabadon és magabiztosan beszélek a saját szexualitásomról — feltéve, ha elég magabiztosnak érzem magam az adott helyzetben — és azt tapasztalom, hogy kattannak is rá a férfiak. Az más kérdés, hogy sokan közülük egyszersmind olcsó riherongynak is gondolnak emiatt, és ezt időnként kifejezésre is juttatják.

  • na igen, az a kérdés, hogy miért kell a tiszteletnek véget érni, mert kiderül egy nőről, hogy nincs baja a szexszel?

 2. (És persze abból, hogy sokat beszélek a szexről, igen sokan jutnak arra a következtetésre, hogy valójában velük szeretnék szexelni.)

  • hiszen mi másért beszélnél velük, csak az lehet a célod, hogy elcsábítsd őket

   • haha, hát hogyne… egy egész blogot írok ebből a célból 😀

 3. Szóval… 39-es, kövér, magabiztos nőként azt mondhatom el, hogy tényleg le lehet feküdni mindenféle pasival (azért nagyrészt fiatalabbakkal :P), ha az embernek az ismerkedés a kedvenc hobbija, és erre időt, pénzt, energiát fordít. (Netes és egyéb keresők.) De… ha a kedvenc hobbid nem ez, hanem mondjuk inkbb csak élőben ismerkednél + egyedül nevelsz gyereket, dolgozol, sportolsz, kaját veszel és rohansz állandóan, akkor már nem egyszerű a helyzet se logisztikailag sem pedig emberileg. Mert akkor már inkább egy megbízható szeretpőt keresel (akiből talán lehet társ), de az tényleg nem magyar műfaj (ahogy az udvarias utcai ismerkedés sem)… és tényleg volt már, hogy kínomban röhögtem, amikor az aktuális szeretőm a rendelkezésére álló egyetlen szabad órámban szex helyett arról kezdett el értekezni, hogy miért nincs sör bekészítve a hűtőmbe NEKI és miért nem főztem NEKI….

  • Biztos szomjas és éhes volt.

  • megbízható szerető, ah, de jó is lenne

  • még az hadd meséljem el, hogy egy expasim szerint, ha egy negyvenes nő fiatalabb férfiakkal szexel, az csak arról szólhat, hogy kihasználják és megalázzák. biztos, hogy egy huszon-harminc fickó nem találhat vonzónak egy nála idősebb nőt, az lehetetlenség, állította, és a biológiára hivatkozott. hisz állatok vagyunk, vagymi. az a vakhit, amivel ragaszkodnak a hím, mint hódító szerepéhez, félelmetesen szánalmas. a szex nem lehet közös projekt, kész.

 4. FAM permalink

  Szerintem maga a behatolás is hímsoviniszta szexizmus, a nő alávetettségének a kifejezése, ahogyan a természettudomány is az, mert a fallikus ész behatol a természetanyába. Végre fel kéne nőnünk nekünk, kelet európai szánalmas szexista vadaknak ahhoz, hogy a nő rendszeresen seggbekúrhasson bennünket, és az iskolákban ne tanuljunk szexista fizikát, biológiát, történelmet és a többit. Azt a közösülési pózt pedig, amikor a férfi van felül, be kell tiltani! Mindehhez rendet kéne tenni a fejekben, és azokat a potom pár tízezer éves kulturális mintákat azzal lehetne kiiktatni, hogy végre szemétbe dobjuk a könyvtárak és múzeumok 99 százakélának a
  tartalmát.

 5. HaMarci permalink

  Nem tudom, mekkora szazalekban jatszanak szerepet a kulturalis kulonbsegek. Szerintem mindenhol lehet normalis embereket talalni. Es a bugyi lebeszelesnek sem a ‘kozos megegyezes’ az egyetlen alternativaja.

  • mi a baj a közös megegyezéssel?

   • HaMarci permalink

    Szerintem az emberi jatszmak termeszetesek, de persze ettol meg mindket fel kozos akaratan kell hogy alapuljanak. A kiteritett lapok nem mindenkinek vonzoak es azt gondolom, ez inkabb szemelyiseg kerdese, mint kulturalis attitud.

 6. Zsuzsi permalink

  Szerintem az unalmas, ezerszer lejátszott emberi játszmák csak unalmasak. Gyávaságról szólnak, semmi másról. Ha már erre van igény, nem lehetne azokat valami izgalmasabb, eredetibb játszmával helyettesíteni? Mondjuk, aminek tétje van, amikor ha nem is a test, de a lélek pőrén megmutatkozik. Na nem a mama után síró kisfiúra gondolok, az azért nem szexi.

  • az a baj legnagyobb baj ezekkel a nemi szerepekre épülő játszmákkal, hogy nem a sajátjaink és tökéletesen értelmetlenek, nincs funkciójuk

   • Zsuzsi permalink

    Ja, de gondoljunk nyúlszívű embertársainkra is!:-) azért kellenek nekik a játszmák, mert attól érzik biztonságban magukat. Ami persze illúzió.

   • igyekszem nem kapcsolatban lenni nyúlszívű embertársaimmal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: