Skip to content

Gépi könyvek

December 10, 2013

Nem volt gyors, de szerelembe estem a Kindle-lel, pont ahogy megjósolták a nálam tapasztaltabbak. Meg mindenki más is. Persze nem ezt a modellt kellett volna megvenni, de ez is velem van szinte mindig és majd lesz másik egyszer.

Miután Bori meghozta  a Kindle-t egész sokáig el sem mentem érte. Aztán fel sem töltöttem. Aztán nem kezdtem el nyomkodni. Sokáig rá se nézem, itt porosodott az asztalon és mindenki röhögött rajtam. Azért a könyveket elkezdtem begyűjteni persze. És végül, nyilván a megfelelő ráhatásnak köszönhetően, végre belekezdtem.

Az első a Nyári átkelés volt, ami Pannitól érkezett és Capote írta. A halála után megtalált korai zsenge, ami kicsit érezhető is, de azért nagyon élveztem. Ez a pasi is honnan tudta, milyen belemenni egy abúzív kapcsolatba? Egy csomó részt kijelöltem (miután valaki elmagyarázta, hogyan kell:)), annyira olyanok. Külön nagyon jó, hogy a magyar kiadáshoz hosszú elő- és utószó van, ami elmagyarázza, hogyan találták meg, mikor írta.

6a00d8341cc27e53ef0120a5b0953c970b-600wi

A következőt már teljesen egyedül találtam egy fórumon, francia és A hentes a címe. Még az én fogalmaim szerint is erőteljesen erotikus, de olyan szépen megírva, hogy a legkevésbé sem pornográf. A szerző, Alina Reyes eredetileg újságíró és ez nem is új könyv, csak még nem hallottam róla. Készült belőle francia film is, ahhoz nem találtam linket, de íme egy animált változat, elég vicces.

A harmadikat még olvasom és nagyon-nagyon szeretem. Nem is értem, eddig hogy kerülhetett el engem Alice Munro? Amikor pedig rólam, az anyámról és a lányomról ír, ráadásul elképesztően szépen és viccesen. Nagyon szeretem, amikor a legemelkedettebb témákat tárgyalva egyszer csak bedob egy poént. Az Asszonyok, lányok életéből is készült tévéfilm, azt nem találom, de ő írta a Sarah Polley féle Away from Her eredetijét is (és az egyik novellájából Kristen Wiig csinált filmet), nagyon el kell olvasni majd azt is. Ilyen helyes volt az a kislány, aki annyira kereste Istent.

alice_1917

Advertisements

From → feministás, könyv

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: