Skip to content

50 felett

December 5, 2013

Volt ez a cikk a nők szerepéről a filmben egy jó kis infografikával és elrettentő számokkal. És szóba került fácsén, hogy az idősebb nőknek aztán főleg nagyon nehéz, mert még a fiataloknál is kevesebb lehetőséget kapnak. Meg hogy Eszternek mennyire elege van már Diane Keatonból, amit egyébként meg is értek, mert ugyan szeretem Diane-t, de elképesztően szar filmeket képes csinálni. Merylből nyilván senkinek nincs elege, de hát ő felette áll mindennek, nem érdemes vele példálózni.

Azért nekem olyan érzésem van, hogy a helyzet mintha valamit javulna. Nagyon lassan, de azért láthatóan. Szerintem a tévének is egyre nagyobb a szerepe, mármint ugye az amerikainak és ha szerencsénk van, ide is megveszik a népnek. Mi úgyis nézzük. Csak helyből nehéz sorolni a példákat, úgyhogy elkezdem összeszedni, hogy örülhessünk a jónak is. Az 50 felett persze túl tág kategória, de most ez van. És a felsorolt nők nagy része nyilván nagyon szép, ilyen szerepet is játszik, ezt sem szeretem nagyon.

Hollywood: Helen Mirren, Helen Hunt, Jodie Foster, Patricia Clarkson, Michelle Pfeiffer, Julianne Moore, Susan Sarandon, Glenn Close, Kristin Scott Thomas, Annette Bening, Sigourney Weaver, Jamie Lee Curtis, Sally Field, Judi Dench, Tilda Swinton, Joan Allen, Emma Thompson, Catherine Keener, Catherine Deneuve

TV: Jessica Lange, Kathy Bates (American Horror Story), Lisa Kudrow (Scandal), Julia Louis-Dreyfus (Veep), Laura Linney és Susan Sarandon (The Big C), Elizabeth Perkins ( How To Live With Your Parents), Rosanna Arquette (Ray Donovan),  Marcia Gay Harden és Jane Fonda (Newsroom), Holly Hunter (Top of the Lake), Jane Lynch (Glee), Madeleine Stowe (Revenge), Glenn Close (Damages), Elizabeth McGovern és Maggie Smith (Downton Abbey), Geena Davis (Commander in Chief), Allison Janney (Masters of Sex, Mother), Cloris Leachman (Raising Hope)

Mondjatok még légyszi.

Advertisements

From → feministás, film

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: