Skip to content

Milyen

December 3, 2013

A napokban valaki azt mondta, szexista vagyok, amiért nem feltételezem az olvasóimról, hogy szívesen beszélnek arról a fácsén, hogy megdugnának valakit. (Nyilván nem így volt szó szerint.:)) És szintén a napokban két, aránylag távoli ismerős is kikérte a véleményem a szexuális életével kapcsolatban. Szóval én valamiért kompetensnek számítok a témában, viszont a többi nőről nem feltételezem alapból ugyanezt. Elgondolkodtam.

Nemrég belefutottam egy nagyon jó közösségi tumbliba, ahol nők mesélnek névtelenül a szexről.  http://dotellstories.tumblr.com/ a címe és szerintem elképesztő fontos és jó ötlet. Mindemellett végtelenül szomorú is, mert a posztok jelentős része nemi erőszakról, vérfertőzésről, verbális és fizikai abúzusról szól. Vajon tényleg ez a valóság vagy csak erről akarnak muszáj inkább beszélniük, nem arról, milyen kurva jó a szex?

Egy online kutatás szerint  a nők 63%-a nem tartja a konkrét aktust elengedhetetlenek a „minőségi” szeretkezéshez, vagyis kielégítő számukra a szeretkezés aktus nélkül. És itt álljunk meg egy kicsit, mélázzunk el a szexizmuson, a patriarchális szocializáción és azon, milyen a nők viszonya a saját testükhöz. Még ezt a nyamvadt és igen szűklátókörű kutatást is egyértelműen valamelyik Viagra-gyártó rendelte meg pr fogásként.

Szóval 63% szerint nincs szükség konkrét aktusra, anélkül is jó. Mondjuk azt is jó lenne tudni, mi számít a válaszadók számára aktusnak? Az orális szex benne van vagy csak a penetrációtól válik azzá? Az orgazmus, mint a kielégítő aktus ismérve vajon miért nem merült fel? Talán azért, mert ezzel a válaszadók 36 százaléka eleve kiesne? Legalábbis egy 2012-es, picikét komolyabbnak látszó amerikai kutatás szerint a nőknek csak 64 százaléka jutott el az orgazmusig legutóbbi szexuális együttlétei során. (A férfiaknál ez a szám 85 volt. Mármint a férfiak 85%-ra becsülték a partnerük orgazmusát, höhö. És itt lehet megnézni a kutatást rendesen.) Bizonyára még mindig sok a frigid nő, akit nem képes izgalomba jönni. Nem képes, egyszerűen nem fejlődött ki neki az izgalma.

Nemrég sikerült meglepnem egy 37 éves pasit azzal az információval, hogy a nők csak tükörrel látják a saját nemi szervüket. Erre azért kellett felhívnom a figyelmét, mert panaszkodott, hogy a nők milyen hülyén állnak a testükhöz és a szexhez, túl sokat aggódnak. Bezzeg ő. És amikor felhívtam a figyelmét, hogy velünk szemben ő csecsemő kora óta látja és fogdossa a farkát, elcsodálkozott.

Vajon, ha hasonló módon láthatóvá, érthetővé tudnám tenni, mit csinál a szocializáció a női szexualitással, végre elhinnék? Mielőtt valaki megpróbálná magát meggyőzni, hogy vele aztán nem történt semmi ilyesmi, mert neki soha nem mondták a szülei, hogy a szex mocskos és tiltott dolog, légyszi, olvassátok el a vonatkozó wikipédia szócikket. Meglepően jól és részletesen leírja, mennyire bonyolult és indirekt folyamatról van szó, amely akkor is hatásos lenne, ha az adott elvárással kapcsolatban soha, egyetlen egy büdös szót sem mondanának a drága szüleink.

És ha az nem lenne elég, hogy közvetve és közvetlenül megmondják, hogyan kell viselkednünk, mit kell gondolnunk a szexről, még folyamatosan minősítik is a testünket. Mert a női test ugye köztulajdon, arra nem csak szabad, de puszta jóindulatból is muszáj megjegyzést tenni. Már egészen kicsi korban el kell kezdeni az ilyen irányú oktatást, szépnek számító kislányoknak azt kell sulykolni, milyen sikeresek lesznek a testüknek köszönhetően, na jó, a csúnyák lehetnek okosak is. Meg kell tanítani a kis hülyéknek, mitől fognak tetszeni a fiúknak, már a babakocsiban ülő gyermek haját, szemét, ruházatát érdemes ebben a vonatkozásban értékelni.

Advertisements

From → Uncategorized

2 Comments
  1. feketeszeder permalink

    A belinkelt Washington Post cikk szerint a férfiak 85%-a nem saját magáról hanem az utolsó partneréről állította, hogy volt orgazmusa, szemben azzal, hogy a nőknek csak 64%-a saját magáról. http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/10/04/AR2010100401266.html

    • de jó, hogy megnézted és még figyeltél is, köszi!:) ez az infó tovább árnyalja a helyzetet:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: