Skip to content

Hogyan neveljünk jó embert?

July 25, 2013

Először azt akartam írni, hogyan neveljünk jó fiút, de nincs ennek semmi értelme így. Nemtől függetlenül az a cél, hogy a gyerekem ne lelje örömét mások megalázásában és ne éljen vissza se a fizikai, se a szellemi fölényével azért, hogy másokat bántson.

Jó családból származó, jó tanuló fiúk, ígéretes karrier előtt állnak. Ha elítélik őket, derékba törik az életük.” Hogy gondolhatja magát jónak az a család vagy hogy tarthatja őket jónak a társadalom, a környezetük, amelynek bármelyik tagja egy öntudatlan másik emberrel közösül és/vagy azt videóra veszi és/vagy terjeszti? És/vagy megveri és/vagy videóra veszi és/vagy ezt terjeszti?

Hacsak az elkövető fiatal nem szenved olyan állapottól, amely egyértelműen befolyásolja a döntéshozó képességét, nincs mentsége se neki, se a szülőknek. Különösen, ha magukat olyan jó családnak tartják. Egy jó család azt tanítja a benne felnövő gyerekeknek, hogy nem bántunk másokat élvezetből, nem élünk vissza a nálunk gyengébbek fölött szerzett vagy kapott fölényünkkel.

Egy öntudatlan emberrel közösülni nem csínytevés, hanem nemi erőszak. Ha az áldozat 15 éves és az elkövető elmúlt 18, akkor a videózás/terjesztés valószínűleg gyerekpornográfia. És ezért börtönbe kell mennie annak, aki elkövette. Pedig az egész család felelős. De ők jók.

Advertisements

From → feministás, gyerek

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: