Skip to content

Állatok

May 27, 2013

Nem szeretem az állatkertet. Úgy általában az állatokért sem rajongok, bár némi tudatmódosító hatására állítólag elég komoly beszédeket tudok előadni a delfinekről. De nem keresem mindenáron a velük való találkozást, jól elvannak ők a helyükön, meg én a magamén.

Állatkertbe is csak a gyerekek miatt járok, kvázi muszájból, magamtól sose mennék. Leginkább azért, mert nem szeretem, hogy be vannak zárva szegények, de a legidegesítőbbek azért mégis a látogatók. Pénteken sajtáj volt, gyereknap, Asha száz napos, torta, buli, hejehuja. Ki is vettem a gyereket az iskolából és elmentünk, vittünk plusz egy kislányt, az én békés olvasásom zálogát.

923333_10151489124595896_1261957802_n

Az eleje egész jól ment, kivételesen nem volt sem nagykövet, sem valaki politikai megbízott, aki feleslegesen hosszú és hülye beszéddel szivatta volna a népet. Asha megkapta a tortáját, aztán megnéztük a friss oroszlánkölyköket, akiket akkor mutattak be a sajtónak. Nem fotóztam, mert ott volt az állatkert hivatalos fotósa is, kicsit jobb nálam, de elárulom, nem ilyen volt a látvány, mint a mellékelt képen. Az oroszlán néni kurva dühös volt és többször is rendesen nekiugrott az üvegnek, hogy tíz centis tépőfogaival lerendezze az újságírókat. Nem egy gyenge jószág, na.

935480_10151486892880896_1875038667_n

Elképzeltem, ahogy később beengedték a nagyérdeműt, akik nyilván hobbiból hergelik majd szerencsétlent, de megnyugtattak, hogy önkéntesek regulázzák az idiótákat. Gyakorlatilag minden egyes ketrechez őrt állíthatnának, annyira hülyék az emberek. Egy ragadozó madár mellett például volt 4-5 döglött fehér patkány, amit madjnem az összes látogató egérnek nevezett. A felnőttek is. Csak kb. tízszeres méretkülönbség van köztük. De magára a kiállított állatra sem kíváncsiak igazából, a népek nagy része nem olvassa el a táblákat, csak beszél hülyeségeket.

A legszebb az volt, amikor ugyanezen ragadozó madárnak 30 centiről kántálta 4-5 tahó kisiskolás, hogy rusnya, rusnya. Egyetlen velük lévő felnőtt sem érezte úgy, hogy rájuk kéne szólni. Ahogy a szabadon sétáló állatok kergetését sem akadályozta meg sem szülő, se pedagógus.

Végül is érthető, kifizették a zsét, joguk van hozzá.

Advertisements

From → gyerek

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: