Skip to content

Kinek kell a házasság?

March 26, 2013

Mindig szórakoztató látni, amikor a józan ész igazolja a szociológiai kutatásokat. Nem hiszem, hogy az átlagember azzal töltené az idejét, hogy várható életkilátásokat és hasonlókat böngész, egyszerűen csak rájöttek, hogy a fiúk kevésbé életképesek magukban.

Az ilyesmi iránt érdeklődők mind fejből tudják, hogy a házas férfiak várható élettartama és egészségi állapota jobb, mint az egyedülállóké, ezzel szemben a nőknél pont fordítva, ők jobban tolják pasi nélkül. Az az 1000 megkérdezett brit szülő, akit gyermeke jövőjéről kérdezgettek egy kutatásban, viszont tuti nem a szociológusok hatására mondta azt nagy arányban, hogy a házasság a fiúk számára fontosabb, mint a lányoknak.

Na persze nem ezt mondták.:) De amikor az volt a kérdés, hogy a gyerek financiális jövője szempontjából mennyire lényeges a házasság, a lányos szülők közül csak 31,9 százalék gondolta fontosnak. És 57 százalék szerint a lányoknak elsődleges fontosságú a jó állás. A fiús szülőknek viszont az állás kevésbé volt életbevágó (47%) és jóval többen (37,7%) tartották a pénzügyi biztonság kulcsának a házasságot.

Az nyilván nem derült ki, hogyan gondolták esküvő útján biztosítani a fiuk anyagi jólétét – tételezzük fel, hogy nem arra számítottak, hogy majd egy nő eltartja a mama kicsi fiát, hanem az asszony pénzügyi hozzáértésére vágytak, hogy majd élire állítja a pénzt, tudjátok.

Mondhatnánk (ahogy a Jezebel.com), hogy ez most a feminizmus hatása és nyilván van is köze hozzá, hiszen már a leghülyébb britnek is leesett valszeg, hogy a nők elég sok dologra képesek. De azért azt gondolom, hogy a fiúgyerek idealizálásának háttérbe szorulásával talán a szülők egyszerűen rájöttek, hogy a pasik kevésbé életképesek.

Ezt egyébként nem én mondom és tökre sajnálom is őket érte, szar érzés lehet. Ezt egyrészt az evolúciós arcok állítják, meg a biológusok. Merhogy a férfiak szervezete ugye a nőiből fejlődik ki az anyaméhen belül, rengeteg hibatényezővel és az eredmény egy meglehetősen instabil szerkezet. A férfiak halálozási aránya már magzatkortól kezdve jóval magasabb, bizonyos időszakokban (tizenévesek) háromszor akkora, basszus. Mert az van, hogy a szaporodás szempontjából lényegesebb a női test állapota, naná és ezért az jobban össze van rakva. Sőt, most arra nem találom a linket, de a női test bizonyos javításokra is képes és csak azokat a géneket szűri ki, amik a nőknek fontosak, a pasiknak károsakat meghagyja. Szívás.

Ismét csak azt tudom mondani, mint minden korábbi alkalommal. Kedves fiúk-férfiak, tessék tudatosabb életet élni, fejleszteni a kommunkációs eszközeiteket (hogy ne haljatok meg mondjuk utcai verekedésben), egyetek egészségesen, sportoljatok sokat és igyekezzetek megtartani a nőt. Így talán van esélyetek kiegyenlíteni az evolúciós hátrányt.

Advertisements

From → feministás, pasi

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: