Skip to content

Miért szabad bármit felvenni mégis?

March 24, 2013

A múltkori matchy-matchy bejegyzés óta érkezett néhány visszajelzés, meg belefutottam egy átváltoztatjuk rovatba és úgy éreztem, muszáj még erről beszélni. Mert mondhatok én vagy a többi szenzoros bolond (önjelölt stílus szakértő) akármit tulajdonképpen, tessék magasról leszarni és inkább azon elgondolkodni, hogy te mit akarsz. Akármilyen hülyén is hangzik ez a szöveg.

A Vaslédi mellett a másik kedvenc hobbim a Mona boltja. Nyilván nem a pénz miatt, hanem mert imádom a szép ruhákat akár csak átmenetileg is birtokolni és tele vagyok tőle sikerélménnyel. Klassz, amikor egy vastag combú vásárlónak sikerül olyan nadrágot szerezni, amiben jól néz ki és jól is érzi magát és örülök, amikor visszaszól egy másik, mennyire szereti, amire rábeszéltem, pedig magától sosem.

Még több kép a facsen, itt.

may0610lovelyd_lg

minimalista cucc egy nem vékony csajon és működik

Nyilván szívesen megmondanám mindenkinek, mit vegyen fel, sőt, úgy általában tudom, kinek hogyan kellene élnie az életét. A látens omnipotenciám gondolom, már feltűnt. Simán lehet, hogy az esetek többségében igazam is van. De attól még baromira nem lesz boldogabb senki sem, hiába csinálja, amit mondok, ha nem benne érik meg a vágy a változtatásra. Pont így van ez az öltözködéssel.

20130312-divat-atalakitunk-vegre-igazi-nonek7

a life.hu csapatának alkotása. hiteles. nem.

Szívózhatok én itt arról, hogy a matchy-matchy milyen gáz, olvasd el és röhögj rajta, légyszíves. Ha te az a típus vagy, akinek szüksége van a biztos határokra, a szimmetriára, akkor csak nyugodtan csináld úgy, ahogy jól esik. Ha imádod a fodrokat, eszedbe ne jusson lecserélni a ruhatárad minimalista cuccokra, mert egy stylist aszongya. És főleg ne akarjon senki sem igazi nőnek látszani. Én is sokat használom ezt a szófordulatot, bár nem feltétlenül ezen a felületen, de soha nem az eszenciális értelmében. Az általam legízléstelenebbnek tartott nőt is tökéletesen igazinak tartom, legfeljebb fáj tőle egy kicsit a szenzorom, az én bajom.

tumblr_madwp2VAju1qc8yajo1_500

matchy-matchy romantika

Ezért is szoktam nagyon ideges lenni a női magazinok és a befutott stylistok átváltoztatjuk szolgáltatásaitól. Legalábbis a legtöbbtől. Az esetek többségében nem érdekli őket, milyen ember a delikvens, csak ráhúznak egy sémát és szexi nagymamát, valódi vadmacskát vagy éteri tündért készítenek belőle a feliratok szerint.

Hagyjuk az idióta, szexista címkéket, beszélni sem érdemes róluk, de nekem is bizsereg a tenyerem, hogy rábeszéljek embereket ruhákra, frizurákra. Viszont magamról tudom, hogy hiába áll jól, látom a tükörben, mégis kényelmetlenül érzem magam bizonyos dolgokban, mert fura mód van saját személyiségem.

street style

fiús cuccok

Egy emberen belül megférnek a romantikus virágok és a letisztult vonalak is, nem muszáj egyfélének lenni. És a dolgok változnak, lehet, hogy pont öregen imádod majd a rózsaszínt. Vagy helyette csak feketében érzed jól magad, feszülős bőrnadrágban. Ahogy akarod.

Ha nem tudod, mit akarsz, a legegyszerűbb a legjobb választás. Jól szabott farmer, egyszerű póló vagy blúz és minőségi blézer balerinával vagy magassarkúval. Ezzel soha-soha nem lehet tévedni. Persze a selyem és a kasmír sosem árt azért.:)

hipstes kislány

halloween-street-fashion-7

Advertisements

From → design, divat, feministás

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: