Skip to content

Oszkár

February 25, 2013

Nem voltak elvárásaim a idei Oscarral kapcsolatban, ezért különösebb meglepetés vagy csalódás sem ért. Na jó, az, hogy Jennifer Lawrence 22 évesen megkapta a szobrot, elég fura, de ugye senki nem gondolja, hogy ez valóban az ő (egyébként nem túlságosan kiemelkedő) teljesítményének köszönhető? Ha már akartak neki adni, akkor a Winter’s Bone-ért kellett volna, de abban nem volt elég zsé. 

Sokan megmondták már a frankót az Oscarról, meg egyébként is, mennyire lehet már hiteles egy olyan szervezet által kiadott díj, ahol a szavazók 94%-a fehér, 77%-a pasi és az átlagéletkor (!) 62.  Szóval nem számít, bár nyilván nem hatástalan, mert jó a marketingje és a népek imádják a cirkuszt. Ezen a területen sem teljesít túl jól, nyilván a fent említett okok miatt, mert az Oscar olyan komoly és méltóságteljes. Más szóval közhelyes és unalmas. A Golden Globe-ot sem veszi senki komolyan, de ott legalább jó a hangulat.

reg_1024.amy.cm.22513_copy

A ruhák sem az igaziak már régóta. Talán azért is, mert a valódi filmsztár nem létező kategória mára, aki tegnap felvonult a vörös szőnyegen, az hétköznapi tevékenységeiben nem tér el olyan nagyon egy átlagembertől, mint a nagy stúdiók idejében. Ezek a ruhák még a legnagyobb sztárok számára is a jelmez kategóriába tartoznak, mindenki farmerben jár különben. Na jó, a kurvák meg a sztripperek nem, nekik még muszáj adni magukra (ld. Dita).

Persze attól, hogy kosztümös a darab, lehetne hiteles, de az egész award season inkább valami maratoni marketing kampányra hasonlít, vajh miért. Ahogy körbehordozzák a jelölteket, mint a véres kardot, interjúk, fotózások (lehetőleg vetkőzzön is), elemzések. Látom a szemükben a fáradtságot, hogy elegük van, de muszáj, már csak ezen kell túllenni.

Senkit nem tudok hibáztatni, aki leszarja az elvárásokat és valami kényelmeset vesz fel egy végtelenül hosszú és fárasztó, túlszabályozott rendezvényre, mint Hugh Jackman felesége vagy Emmanuelle Riva pl.

hugh_jackman_wife_deborah_lee_furness_oscars_2013_red_carpet_18ilhel-18ilhh2

Annak is igaza van, aki a saját személyiségét óhajtja kifejezni, mondjuk az idén nem sok ilyen volt, még Helena Bonham Carter is engedményeket tett.

helena_bonham_carter_tim_burton_oscars_2013_red_carpet_18ilbjo-18ilbku

A ruhák közt volt néhány szép, voltak kevésbé, de leginkább semmi különös. Az biztos, hogy a Valentino marketingesei komoly bónuszt fognak kapni, teljesen megérdemelten. Ha valaki sok fotót akar, ide kattintsék! És még vannak afterpartis képek is, csak tessék!

sally_field_red_dress_oscars_2013_red_carpet_18ilaut-18ilavv

Advertisements

From → divat, film

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: