Skip to content

Nagyon Intelligens

January 31, 2013

Hatalmas szívességet tettem a világnak, megvásároltam a magyar nyelvű Intelligent Life-ot, így már senki másnak nem kell, aki hallgat a szavamra. Belemehetnék mindenféle részletekbe, ehelyett egyszerűen csak megosztok Veletek (így nagybetűvel, mert ez így intelligens) néhány csodálatos részletet. 

szakonyi_peterFőszerkesztői beköszöntő (Szakonyi Péter – nem ez a kép van a lapban, de pont ilyen igényes):

“Ha már különlegességeknél tartunk, igazán szokatlan oldaláról mutatkozik be Esterházy Péter is. A világszerte népszerű íróról eddig csak kevesen tudták: igazi gourmet – vagyis jobb szó híján ínyenc. Jártában-keltében a világ nagyvárosaiban gasztronómiai felfedező utakat is tesz, de ezek eredményeiről eddig csak barátainak mesélt. Nem így a jövőben!”

A világszerte népszerű író írása:

“E sorok írója elkötelezett, szorgalmas étterembarát. (Igaz, kertjében alig tudja megkülönböztetni a fenyőfát a tárkonytól, atyai nagyanyja pedig messze földön híresen katasztrofálisan főzött; csakis szelleme és lelki dolgok foglalkoztatták, enni pedig ennélfogva kizárólag azért evett, hogy valahogy kalóriát juttasson a szervezetébe. Brrrr.)”

BárTrend – Antal B. Gábor cikke:

“A gasztronómia gyorsan változó világában a bárok, az általuk kínált rengeteg – kevert vagy keveretlen – ital még mintha elkerülnék a haza ínyencek érdeklődését. (…) BárTrend sorozatunkban italkedvelő olvasóinkat e gyorsan változó, izgalmas és folyamatosan új és új élvezeteket kínáló világban invitáljuk.”

Norman Foster új világa – J.M. Ledgard beszélget a kortárs építészet kiemelkedő alakjával – a cikk végén a legnagyobb vizuális hangsúlyt a Foster _irodája_ által tervezett Zeppelin-ház kapja, két teljes oldalnyit, bár ez nyilván nem része az eredeti cikknek. A projektet leíró szöveg egyszerűen csodálatos:

lead_original“Norman Foster irodája tervezte a budapesti Belváros nagy vihart kiváltott, de eddig még csak tervezőasztalon levő épületét, a Zeppelin-házat. Ennek látványtervei nemcsak a főváros lakóit, de a hazai építésztársadalmat is megosztották, hiszen a Belváros százados házai helyére és mellé álmodta meg az épületcsoportot a neves brit építész. Az új lakóhotel-kereskedelmi negyed látványtervei önmagukért beszélnek…”

Hihetetlenül elegánsan még csak véletlenül sem említik meg a projekt mögött álló vállalkozó nevét, biztos elfeledkeztek róla. Ha valaki még nem hallott volna, itt mindent elolvashat Csipak Péterről. A címek önmagukért beszélnek…

A képen a lapot kiadó cég tulajdonosa – ez is sok mindent megmagyaráz.

Victoria Glendinnig írása Tom Stoppardról:

“Gyakori mozdulata, hogy beletúr hosszú, őszes hajába. Megfontoltan beszél, és nem úgy ejti az r- hangot, mint mások: nem görgeti, hanem valahol egészen hátul, a torkában képzi. Konzervatívan van öltözve, fekete nadrágot és csíkos inget visel, zakó nélkül. Profilból olyan, mint egy római császár.”

És végül a címlapfotó, ami elég sokat elmond a lap tulajdonosi és főszerkesztői elképzeléseiről. Keith Richards, mint az intelligens élet egyik mintapéldánya.

ln6csq6vxfnc6nsn

Advertisements

From → média

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: